PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 13. maj 2006

22:00 - Koncert
MOONLIGHT SKY

Skupina Moonlight sky igra rock z elementi bluesa, funka, jazza in klasike. V sedanji postavi delujejo štiri leta, ves čas pa jih vodi želja po ustvarjanju lastne glasbe, ki je zmes različnih, a hkrati ujemajočih se okusov.

Korenine Moonlight sky so zakopane trdno v tradiciji rocka in povezava z legendami kot so Jimi Hendrix, Led Zeppelin in Pink Floyd je očitna. Obstaja pa še ena vez, ki je ne gre prezreti. Ta jih povezuje z eksperimentalno močjo bendov, kot so Mahavishnu Orchestra, Weather Report ali Leb i sol. Vendar so to samo in zgolj vplivi. Izrazna moč je še vedno povsem originalna, tako kot je zvok skupine nezamenljiv.

V daljših komadih epskega tipa dobijo priložnost vsi inštrumenti. Od pogosto agresivne električne kitare, ki kljub temu nikoli ne zataji svoje nežnejše strani, do včasih melodično-bazičnega, drugič spet okretno plezajočega basa. Od ritmično močnih bobnov, do bachovsko obarvanih klaviatur in zasanjanega vokala. Krajše pesmi so polne energije in močnih, poudarjenih tem. Včasih dobijo tudi etno pridih, saj se Moonlight sky ne branijo vpeljave mešanih ritmov z juga Evrope ali Indije.

Moonlight Sky so trenutno pred izdajo prvenca, ki bo (predvidoma aprila 2006) izšel pri založbi KUD France Prešeren. V pripravi je tudi izid »single« plošče, ki jo bo spremljal pripadajoči video spot.Moonlight Sky so:

Miha Petric: kitara, spremljajoči vokal
Janez Moder: bas, spremljajoči vokal
Andraž Kržič: glavni vokal, klaviature
Aleš Kajtna: bobni, tolkala, spremljajoči vokal


kontakt: info@moonlight-sky.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz