PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 21. junij 2006

22:00 -
MAX ANDERSSON V AMBASADI STRIP

[b]Predstavitev novih izdaj revije Stripburger in video projekcija[eb]


Republika Strip je končno dočakala svojo ambasado, ki jo bo svečano odprl [i]Max Andersson[ei] s Pixijem. Album Pixy tega švedskega ustvarjalca, ki zadnja leta živi v Berlinu, predstavlja eno najbolj originalnih del na področju stripovske fikcije. Maxa Anderssona smo v Ljubljani že srečali ob otvoritvi razstave švedskega stripa in kasneje njegove samostojne instalacije Doniranje časa ter na razstavi stripa Bosnian Flat Dog, ki ga je soustvaril s še enim švedskim strip ustvarjalcem, Larsom Sjunessonom. Bosnian Flat Dog naj bi jeseni v albumski obliki končno izšel tudi v angleščini.
Tokrat se z Anderssonom ne bomo srečali v živo, pač pa si bomo lahko ogledali 44-minutno projekcijo njegovih avtorskih kratkih filmov, ki so nastali še preden se je popolnoma prepustil stripu.

NAIL FILMS:
Ingen kommentar, 1986, 5 min. – življenje na robu kinematografskega platna
Spik-bebis, 1987, 14 min. – hitri avtomobili, fine večerje, nenvadne frizure
VarfA¶r A¤r det så mycket svart, 1988, 7 min. – video clip posnet pred mrtvo publiko
Lolita separerar, 1989, 18 min., gluh in nemi film

V sveži, 43., številki Stripburgerja pa si medtem lahko preberete intervju z Anderssonom in tudi najnovejšo prigodo Car-Boya, tokrat zrisano v svinčniku, kar je za Maxa Anderssona precej neobičajno, a vseeno izredno učinkovito izrazno sredstvo.

Do polnoči bo praskal po CD-jih prof. [b]De Cecco[eb].« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz