PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 11. oktober 2004

00:00 - Twotonebinas
SKANK'N'ROLL TOUR--v Menzi pri Koritu!!!!!

Nemška aktivistična založba Mad Butcher Records, katere skupine (Derozer, Skaliners, No Respect, Prowlers,…) so v zadnjih dveh letih kar pogosto obiskovale Slovenijo, se tokrat predstavlja v največjem paketu do sedaj. Pod geslom Skan'n'roll tour bodo 11. oktobra v Menzi pri koritu na Metelkovi nastopile kar tri skupine s te zložbe: Scrapy, Derozer in Grindolls.


Bavarska je znana po marsičem – predvsem po nogometu, pivu in brezkompromisnosti ljudi, kadar sta tadva na repertoarju. Tudi Scrapy ne sklepajo kompromisov, ko gre za glasbo, ki jo igrajo. Sami jo imenujejo streetska.
Streetska, kot lahko že iz imena razberete, je mešanica skaja in street punka, dveh popolnoma različnih, pa vendar zelo skladnih glasbenih zvrsti. Kot take, bi lahko Scrapy označili za evropski ekvivalent, odličnim, zdaj že legandarnim, The Skoidats. Kljub glasbeni in sporočilni sorodnosti, pa Scrapy vendarle ne zvenijo kot drugi Skoidats, saj se njihov zvok od le teh precej razlikuje. Medtem ko so bili Skoidats bolj usmerjeni v združevanje tradicionalnega skaja in street punka, temelji zvok Scrapyjev na modernejši, 2-tonovski podlagi, čeprav se dotakne tudi starejše prakse. Scrapy tako že od šestindevetdesetega leta skozi streetska razširjajo zgodbe o barsko-pivskih dogodivščinah, svoj pogled na svet, politiko, ljubezen,…

Italijani Derozer, ki bodo v Ljubljani igrali drugič, prvič so pred dobrim letom nastopili v Ortu, so Scrapy v marsičem podobni. No, vsaj kar se političnega pogleda na svet tiče. Le ta je pravzaprav skupen vsem bendom, ki jih zastopa založba Mad Butcer, še najbolje pa se kaže v motu »Love Music, Hate Racism« Sicer pa Derozer igrajo melodičen punk rock, ki so ga močno navdihnili Ramones, Screaching Weasel in Bad Religion. Hiter, energičen in melodičen punk torej, ki se ga ne naveličajo igrati že vse od leta 92 in katerega so po vsej Evropi, pa tudi Severni Ameriki, v tem času, v živo predstavili že preko sedemsto krat.

Slednji, ki jih bo Mad Buther pripeljal v Slovenijo pa so še eni Nemci - Grindolls. Grindolls so se menda zbrali konec prejšnjega stoletja z »skromnim« namenom rešiti rokenrol. Recept je bil preprost. Vzeli so esenco petindvajsetih let punk rocka, jo pomešali z modernejšimi zvoki, ter dodali pest dobrega starega rokenrola. Svoj izdelek menda na koncertih servirajo z divjim nastopom in gorečo ljubeznijo.

Mad Butcherjevim skupinam se bodo na odru Gala Hale, kot domači gostje, pridružili tudi kočevski Pankeroschi. Pankeroschi delujejo kakšnih pet let, po večih menjavah članov, pa so se v sedanji zasedbi ustalili avgusta lani. Menjave niso bistveno spremenile njihove glasbene usmerjenosti, ki gre v smeri hardcore punka stare šole, ter temu primernih družbeno in politično kritičnih besedil.

Vstopnina: rezervacija na internetni naslov twotonebinas@yahoo.com do 10.10 1300 sit. Na dan koncerta 1500 sit.
 


kontakt: twotonebinas@yahoo.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz