PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 19. december 2006

21:30 - Literarni večer
Ivan Volari? - Feo in gosti

[i]Žalostna sova[ei] je osma knjiga [b]Ivana Volariča Fea[eb] in [i]Eppur si rola[ei] po [i]IX. Corpusu Delicti[ei] druga zgošÄenka skupine [b]Feo & The Schmidt's[eb].

O knjižni in glasbeni novosti – izšli sta pri založbi Apokalipsa – se bodo pod taktirko urednika [b]Zdravka Duše[eb] pogovarjali režiser in scenarist [b]Jan Cvitkovi?[eb], ki je k zbirki pripisal nekaj svojih misli, poznavalec konkretne in vizualne poezije, literarni teoretik in predavatelj [b]Denis Poniž[eb], klaviaturist bivše skupine Feo & The Schmidt's [b]Jože Zupan[eb] ter avtor.

Feo v pesmih in glasbi ostaja zvest svoji poetiki: igriv, ironičen, duhovit, provokativen, po drugi strani pa tudi pretanjeno liričen, po čemer je med obiskovalci njegovih literarnih performansov nekoliko manj znan.

Skupina Feo & The Schmidt's ne obstaja več, glasbene barve pa bo zastopala skupina [b]Goran Utan Bend[eb] v zasedbi Jure Capuder (bas), Mitja Kavčič (klaviature), Dejan Lapanja (bobni) in. Matej Magajne (kitara). ?lani so z različnih koncev Slovenije, skupaj ustvarjajo od leta 2003 in se opredeljujejo za rock jazz fusion bend.

Dogodek je organiziran s podporo pesnika in sociologa [i]Matjaža Hanžka[ei] ter [i]Kulturnega društva Myra Locatelli[ei]. In ker je to večer s Feom, gotovo sledi tudi kakšno presenečenje.

Nesramno dobrodošli!


POLJUBI
z vsakim poljubom se zdi
kot bi odpadel list z drevesa

in ohladilo se bo
jesen je že mimo

skoraj se že sliši
škripanje zime
Ivan Volarič Feo, Žalostna sova« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz