PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 19. februar 2007

22:00 - Twotonebinas
FINAL PRAYER (hardcore, Nem?ija) + IN THE CROSS FIRE (hardcore, SLO)

V ponedeljek 19. 2. se nam bodo na odru Gromke predstavili berlinski hardcorovci THE FINAL PRAYER.
Večletni prijatelji z podobnimi izkušnjami v življenju so se leta 2003 zbrali z namenom igrati čisti, tradicionalni hardcore. Prvotno klasična postava z kitaro, bobni, basom in vokalom je vzela medse še enega kitarista in tako realizirala željo po bolj masivnem zvoku. THE FINAL PRAYER se lahko ponašajo z močnimi besedili in grmečimi rifi. Fantje so bili sprva instrumentalen band vse dokler niso na nekem koncertu spoznali Steva Conquesta s katerim so pridobili prepričljivega vokalista. Prvim komadom so dodali vokale in dva meseca kasneje je bila izdana kaseta na založbi Our world records. Vseh 300 kaset je bilo takoj razprodanih in fantje so začeli intenzivno koncertirati po vsej Evropi. V eni najpomembnejsih nemških rock in metal revij so njihove posnetke 1ST ROUND KNOCK OUT označili kot demo meseca.
Januarja 2005 so posneli split cd z CRISIS NEVER ENDS za Punchline productions. Preostanek leta so preživeli na koncetnih odrih z Agnostic front, Hatebreed, Terror, Walls of Jericho in drugimi. Spomladi 2006 je za Let burn records izšel njihov debi RIGHT HERE,RIGHT NOW, močna plošča, odkrit, čisti hardcore z močnim socialnopolitičnim sporočilom kar je dandanašnji prava redkost.
Letošnjo pomlad pa že pričakujemo 7'' split z AlCatraz.

THE FINAL PRAYER:

STEPHAN – VOKAL
FLO – KITARA
MAC – KITARA
FELIX - BAS
PASCAL - BOBNI


Na odru Gromke jim bo družbo delala 5-članska zasedba iz Laškega IN THE CROSSFIRE. Igrajo kot pravijo hardcore nove šole, vanj vpletajo različne hardcore in metal vplive in so se zbrali zato, da širijo pravega hardcore duha.


kontakt: twotonebinas@yahoo.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz