PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 15. september 2007

22:00 - Twotonebinas
PRIDIGARJI (skapunk, Ormož)+ PARAZITI P.13(punkhcska, Kranj)

Na žalost so angleži Grown at home odpovedali turnejo zato vas bodo namesto njih razveseljevali - nihče drug, kot najboljši slovenski skapunkerji Pridigarji.

O njih pa gre zgodba takole:

PRIDIGARJI so ska/punk/hc bend, ki izvirno prihaja iz Ormoža, čeprav večji del članov trenutno, vsaj med tednom, živi v Ljubljani. Bend je bil ustanovljen leta 1987, kot prvi slovenski ska/punk/hc bend in kot tak, glede na to, da je še vedno dejaven, prestavlja tovrstni bend z najdaljšim stažem v Sloveniji.
Dandanes štejejo Pridigarji 8 članov, od katerih sta samo še dva iz prve – ustanovne strukture. Današnji člani so k bendu pristopili v različnih časovnih obdobjih, kar je zelo razširilo starostno lestvico članov, kar pa ne pomeni, da so tisti najmlajši tudi najbolj »nori«?. Ne glede starostne razlike Pridigarji odlično funkcionirajo skupaj tako na profesionalni kot osebni ravni. So druščina prijateljev, ki vztraja v tem kar počne it čistega užitka in ljubezni do glasbe.
V letih njihovega obstoja je kombi popeljal Pridigarje povprek in počez po Sloveniji pa tudi v tujino. Za sabo imajo kar nekaj turnej po Nemčiji, kjer imajo že kar veliko bazo oboževalcev, zaneslo pa jih je tudi v Avstrijo, Švico, Srbijo, Makedonijo in Hrvaško, ter na Madžarsko, ?eško in Nizozemsko. Igrali so tako na malih koncertih kot tudi na velikih festivalih. So bend, ki ga je nemogoče poslušati iz kota dvorane. Njihova enkratna predstava je polna adrenalina, ki poslušalca izzove da skoči na plesišče ter se spoprime z pridigarskim orkanom. Zmagovalec je znan – Pridigarji, toda to nikogar ne bo potrlo, kajti na koncu ostane zadovoljstvo, ki ga prinese odličen nastop, ki ga ne more pokvariti niti dejstvo, da so vam spili vse zaloge rujnih hmeljevih in grozdnih kapljic, ki jih imajo v časti ravno tako kot glasbo, ki jo igrajo?!!
Poleg benda pa so Pridigarji tudi hrbtenica alternativnega življenja v Ormožu, saj aktivno sodelujejo pri vodenju kluba Unterhund, v kleti ormoškega gradu, kjer se po njihovi iniciativi zgodi veliko odličnih dogodkov. Vodijo pa tudi lastno založbo Ohoho records skozi katero izdajajo svoje albume.


Diskografija:

-1989 -- 7'' ZADNJI ODCEP ZA PALEOZOIK ( LAST EXIT TO PALEOZOIK)
-1994 –- CD PODVIG Z NAPAKO (THE RISE WITH MISTAKE)
-1995 -- CD POCASNE PREPROGE ( SLOW CARPETS)
-1997 -- CD NA VRAT NA NO ( ON THE THROAT ON THE KNIFE)
-1999 -- CD IDIOTI V HALI SLAVNIH (IDIOTS IN HALL OF FAME)
-2002 -- CD VSE ALI VEC (ALL OR MORE)

Kompilacije: NO BORDER JAM 1,2,3,4&5, ZGAGA FESTIVAL, SMERI RAZVOJA, UNTERHUND-VESELICA, OX, PLASTIC BOMB, K4 1989/99, SLOkompAnija, This is SKA and SKA FACTOR POSITIVE .

Bend:
DABE - bass & vocal
BLA guitar
AA - tenor sax, back vocal
SEBA - hammond
KARCI - trombone
SALE - trumpet
JAREK - baritone sax
BAKO - tour merchandise
MIHA – drums

Pridigarjem bodo ozračje ogrevali kranjski Paraziti p.13


kontakt: twotonebinas@yahoo.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz