PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 27. november 2007

22:00 - Twotonebinas
MOON INVADERS (ska, Luksemburg, Belgija)

Rezervacija kart: twotonebinas afna yahoo.com

Sedemindvajsetega novembra se v Gromko vraca Belgijska ska/rocksteady zasedba The Moon Invaders.
Clani benda so se kalili ze v zasedbah Yellowgreen, Human Family in Rude Boy System. Pevec Matthew pravi, da je zacel v punk bandu, ko pa je ustanovil svoj prvi ska bend so vsi poslusali 2-tone ska s katerim so tudi odrasli.Vendar so se z leti zaceli zanimati za starejso glasbo - jamajski ska, rocksteady in reggae.
Zametki The Moon Invaders so nastali leta 1999 pod imenom The Brewsters. Po vec menjavah v postavi in spremembi imena so dobili koncno obliko leta 2001. Stevilo clanov se je povecalo, razvili pa so se tudi glasbeno. Nastal je 9-clanski ska/rocksteady sestav, ki igra v old school maniri podobno kot The Slackers ali The Stingers atx. Leta 2001 so za Luxemburg records izdali svoj prvi ep First Wave, ki mu je leta 2004 sledil odlicen album, ki je imenuje ravno tako kot bend, The Moon Invaders. Izsel je za zalozbo Grover, produciral pa ga je nihce drug kot sam Victor Rice(ex Scofflaws, New york ska jazz ensemble). Dan danasnji imajo Moon Invaders za sabo pa en ep in tri albume, prisotnost na stevilnih kompilacijah, ter mnoge turneje po Evropi. Ep-ju First wave in prvencu The Moon Invaders je sledil odlicen album Breaking free, cisto svez, se vroc novinec, na katerem je producentsko krmilo nadzirali Vic Ruggiero(The Slackers) pa se imenje Movin'n'groovin.
Moon invaders na koncertih vedno dajo vse od sebe. Pravijo, da na koncertih magicno delujejo na medcloveske odnose in naj bi povzrocili nastanek marsikaterega novega para. Super skanksterski zabavi, ki jo obetajo lahko prisostvujete 27.11. v Klubu Gromka. Enkrat so se tam ze dokazali in brez dvoma tokrat ne bo nic slabse!

http://www.radiostudent.si/article.php?sid=13394
moon-invaders.apinc.org/
www.myspace.com/mooninvaders
www.myspace.com/twotonebinas« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz