PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 14. december 2007

21:00 - Twotonebinas
TWOTONEBINAS FESTIVAL

TWOTONEBINAS VABI NA PRAZNOVANJE PETE OBLETNICE SVOJEGA DELOVAJA, KI GA BO OBELEIL 1. TWOTONEBINAS FESTIVAL, na katerem bodo nastopili sami slovenski ska bendi!

13. decembra 2002 se je v Klubu Gromka zgodil prvi Twotonebinas koncert na katerem so nastopili ormoški Pridigarji. Ta prvi koncert, ki je sicer bil organiziran v glavnem, kot rojstnodnevno darilo, je s pomočjo navdušenja obiskovalcev do konca razvil idejo, ki je v moji glavi zorela že dalj časa, idejo s katero je bil moj namev v mini Slovenijo pripeljati čim več, predvsem, ska in punk bendov – predvsem manj razvpitih, ki bi poleg tistih par velikih, ki se vsake toliko ustavijo pri nas, zapolnili praznino, ki je zevala od enega do drugega obiska le teh. Pet let kasneje je bilo pod nazivom Twotonebinas izvedenih 61 koncertov, pri katerih so prevladovali ska, punk in hardcore bendi, pa tudi kaj drugega – kot recimo jazz in experimental, se najde vmes. Da je bila ideja prava, kaže tako zadovoljstvo bendov, ki se radi vračajo tudi večkrat, in samega občinstva, ki s koncertov odhaja zadovoljnih obrazov.

Etika projekta teži k DIY etiki. V projekt je vloženega veliko prostovoljnega, neprofitnega dela, velikega števila ljudi. Tukaj je seveda najprej treba omeniki kolektiv kluba Gromka, prijatelje, ki požrtvovalno, ne glede na vreme, lepijo plakate, raznašajo letake in pomagajo pri sami izvedbi koncerta. Velika zahvala pa gre tudi Radiu študent, za medijsko podporo, MOL Kulturi za finančno podporo, v zadnjem času pa tudi Mobitelu, ki je pokazal razumevanje za podporo te vrste dogodkov. Najbolj pa seveda obiskovalcem koncertov – brez vas bi bilo idejo popolnoma nemogoče realizirati.

Pridigarji so odprli projekt Twotonebinas in se zato vsako leto decembra vračajo v Gromko, tako tudi letos ne bodo manjkali. Obiskovalce festivala bodo zabavali v petek 14.12, skupaj z njimi pa bosta oder drgnila še dva mlada benda – Skamele iz Kranja in Rude skankers in Trbovlja. Dan zatem, pa bodo na odru kraljevali Red Five Point star, pred njimi pa celjski Los Nipples.

Obeta se nam in vam torej dva dni skanksterskega užitka, na katerem nikakor ne smete manjkati. Opravičil ne sprejemamo?!

Rezervacije kart, do četertka na twotonebinas@yahoo.com

sKabina

Nekaj o bendih:


PRIDIGARJI so ska/punk/hc bend, ki izvirno prihaja iz Ormoža, čeprav večji del članov trenutno, vsaj med tednom, živi v Ljubljani. Bend je bil ustanovljen leta 1988, kot prvi slovenski ska/punk/hc bend in kot tak, glede na to, da je še vedno dejaven, prestavlja tovrstni bend z najdaljšim stažem v Sloveniji. Drugo leto bodo namreč praznoval dvajset let obstoja, in kar je še posebej potrebno poudariti – nepretrganega obstoja!
Dandanes štejejo Pridigarji 8 članov, od katerih sta samo še dva iz prve – ustanovne strukture. Današnji člani so k bendu pristopili v različnih časovnih obdobjih, kar je zelo razširilo starostno lestvico članov, kar pa ne pomeni, da so tisti najmlajši tudi najbolj »nori«?. Ne glede starostne razlike Pridigarji odlično funkcionirajo skupaj tako na profesionalni kot osebni ravni. So druščina prijateljev, ki vztraja v tem kar počne iz čistega užitka in ljubezni do glasbe, to pa se seveda pozna tudi v glasbi sami in njihovih koncertih, ki so vedno čisto prave ska veselice.
V letih njihovega obstoja je kombi popeljal Pridigarje povprek in počez po Sloveniji pa tudi v tujino. Za sabo imajo kar nekaj turnej po Nemčiji, kjer imajo že kar veliko bazo oboževalcev, zaneslo pa jih je tudi v Avstrijo, Švico, Srbijo, Makedonijo in Hrvaško, ter na Madžarsko, ?eško in Nizozemsko. Igrali so tako na malih koncertih kot tudi na velikih festivalih. So bend, ki ga je nemogoče poslušati iz kota dvorane. Njihova enkratna predstava je polna adrenalina, ki poslušalca izzove da skoči na plesišče ter se spoprime z pridigarskim orkanom. Zmagovalec je znan – Pridigarji, toda to nikogar ne bo potrlo, kajti na koncu ostane zadovoljstvo, ki ga prinese odličen nastop, ki ga ne more pokvariti niti dejstvo, da so vam spili vse zaloge rujnih hmeljevih in grozdnih kapljic, ki jih imajo v časti ravno tako kot glasbo, ki jo igrajo?!!

THE RUDE SKANKERS je trboveljski skapunk podmladek s prodorno brass sekcijo, ki s primesmi jazza in karibskih ritmov spravi na noge vsako dvorano. Začetki benda segajo v sredino leta 2006. Po številnik kadrovskih menjavah ter čakanju in iskanju pravih članov, je bend začel z bolj resnim delovanje letos poleti, ko sta se bendu pridržila trenutni basist in bobnar, ostalo je zgodovina! Trenutno bend tvori 7 članska ekipa, ki s poskočnimi ritmi in pozitivno energijo ustvari veselo vzdušje v vsaki dvorani kjer igrajo.

Tudi SKAMELE iz Kranja so zavezani bolj ska punk ritmom, in prav tako kot The Rude skankers prihajajo iz leta 2006. Ideja se je pevcu Tičiju in bobnarju Anderju porodila ob pijači v kranjskem rock baru Downtown. Kmalu sta se jima pridružila še Pero na kitari in Leon na trobenti in intenzivne vaje so se začele. Celega pol leta so vadili brez basista, nato pa se jim je pridružil še Sašo in ekipa, katere zasedba je nespremenjena že celo leto, je bila popolna. Skamele svojo glasbo označujejo kot igriv ska, z pridihom punka.


kontakt: twotonebinas@gmail.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz