PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 15. december 2007

22:00 - Twotonebinas
TWOTONEBINAS FESTIVAL

RED FIVE POINT STAR zgodba se je začela maja 1998, ko sta se bratranca Grahek (Uroš – kitara, vokal; Jernej – bas) odločila, da bosta naredila bend. Kitaro in bas sta imela, potrebovala pa sta še bobne. Po posredovanju prijatelja se je duu pridružil še bobnar Tadej, s prihodom katerega so končno postali pravi bend. Kot sami pravijo danje je to bil bend z slabimi glasbeniki, poceni opremo, ter najbolj čudnim imenom, kar ga band lahko ima: Red Five Point Star. V začetku so fantje preigravali zimzelene punk hite bendov kot so Operation Ivy, Randy, Pennywise, vendar so kmalu naredili tudi nekaj svojih komadov. Punk so žgali dokler se v njihovo življenje ni vtihotapil ska. Po tem srečanju so se v njihovi glasbe vse bolj začeli pojavljati ska ritimi, pod njegovim vplivom, pa je začela rasti tudi zasedba. Za pravi ska je seveda potrebna pihalna sekcija, le te pa v Zasavju menda ne manjka, le za take vrte glasbo jim ni preveč. Po neumornem iskanju pa jim je ratalo najti par entuziastov. Red five point star so v devetih letih iz benda z poceni opremo in slabimi glasbeniki prerašli na drugo stran – oprema se je izboljšala, trud in entuziazem, ki so ga vložili v svoj bend, pa sta se jim obrestovala tudi z boljšim igranjem. Le ime je še vedno čudno, vendar nič ne de. ?udno gor ali dol – važna je muzika, ki jo sami imenujejo dirty ska. Le to nam ponujajo na svojih dveh albumih – zadnjega so izdali še ne mesec nazaj – je odlična. Tako kot vedno tudi njihovi nastopi.

LOS NIPPLES združila jubezen do ska-punk-rock glasbe s primečki dixieland-jazza, countrya in še marsičesa je leta 2005 združila 6 člansko skupino Los Nipples.
Prvotnim 3 članom, kitaristoma Mihu in Gašperju, ter bobnarju Tijažu, so se priduržili še basist iga , pevec Matevž in trobentač Mitja in fantje so se podali na delo...
Po enem letu trdega dela, vaje in hudega feštanja so se s polno paro spustili na slovenske odre. Med tem jih je veter ponesel tudi na jug - Hrvaško, na reggae Festival IstraInReggae. Poleg tega pa so si oder delili tudi z južnoafriškimi Hog Hoggidy Hog, avstrijskimi Soupshop, Brazilci Firebug in številnimi drugimi skupinami. Letos so Los Nipples dočakali tudi svoj prvenec, ki se imenuje Lost Nipple, ki ga bodo seveda predstavili tudi na festivalu..

.

 


kontakt: twotonebinas@gmail.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz