PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 5. marec 2008

17:00 - Festival Rdeče zore
Predstavitev zbornika New Feminism. Queer and Networking Conditions

(Založba LA¶cker, Dunaj, 2008). Knjigo predstavljata sourednici Marina Gržini? in Rosa Reitsamer (Avstrija) ter soavtorici Reni HofmA1ller (Avstrija) in ?ur??a Kneževi? (Hrvaška). Nataša Velikonja, edina sodelujoča avtorica iz Slovenije, bo po predstavitvi na voljo za individualna vprašanja in pogovore.

Predstavitev bo potekala v angleškem jeziku.

Zbornik bo naprodaj med in po predstavitvi. Izšel je s pomočjo ZRC-SAZU in prevajalskega podjetja Amidas iz Ljubljane.


*

O knjigi New Feminism. Queer and Networking Conditions

[i]V enainštiridesetih esejih, objavljenih v zborniku New Feminism. Queer and Networking Conditions, šestdeset teoretičark, umetnic in aktivistk razpira prostor za debato o spremembah v sodobnem feminizmu. Zanima jih, kateri pogoji, ki jih narekuje globalni kapitalizem, so preoblikovali in spremenili feministične koncepte, paradigme in stališča, ki zadevajo delo, migracije, kapital in demokracijo.

Besedila v zborniku zahtevajo vpeljavo novih vprašanj, področij in strategij, ki bodo feministični teoriji in praksi v svetu, ki je mnogo večji od kapitalističnega prvega sveta, geografsko razpiranje globalnega kapitalizma pa ni edino in ne zadostuje, omogočila, da se spopade s trgovino z ženskami in ljudmi, s silami migracij in golim življenjem. Zbornik išče nove načine in možnosti artikulacije in reprezentacije omenjenih vprašanj.

Izraz 'novi feminizem' želi prekiniti s poenostavljeno kontinuiteto feminističnega gibanja in v feminizem želi vpeljati nove teme. Zbornik je deklaracija pomembnih stališč, ki jih ne bi več smeli dojemati kot geografsko eksotične, temveč kot jasen poskus repolitizacije feminizma.[ei]

Marina Gržini?, Rosa Reitsamer« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz