PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 15. marec 2008

22:00 - Klubski ve─Źer
Ramones night

Äe dve leti pred pojavom Pištol v Britaniji se je v newyorškem klubu CBGB za─Źela dogajati rock scena, katerega glavni akterji so bili ravno Ramones. Do pojava Ramonesov punk sploh ni obstajal in ravno oni so zaslu┼żni za velik izbruh punka leta 1976, ─Źeprav so ga s svojimi ekscesi popularizirali Sex Pistols.

In v ─Źem so Ramones tako pomembni? Zagotovo po svojem minimalisti─Źnem zvo─Źnem zidu, dvoinpolminutnih viharnih skladbah brez kitarskega sola, kri┼żanju ki─Źoidne poetike 50-tih in gara┼żnega zvoka 60-tih in navsezadnje po izgledu, s katerim so usnjene kratke jakne in obtisnjene kavbojke z obveznimi allstarkami zacementirali kot ikonografijo punkerskega upora.

Ramones so bili ustanovljeni leta 1974, poleg Johnnyja pa so bili v skupini še pevec Joey, basist Dee Dee in bobnar Tommy, ki so skupaj zasloveli s pesmimi kot so »I Wanna be Seated«, »Blitzkrig Bop« in drugimi. Po Johnnyjevi smrti je edini ┼żive─Źi ─Źlan prvotne zasedbe Tommy. Skupina si je po ustanovitvi nadela tudi enak priimek: Ramone. Fantje so v trenutku postali ljubljenci glasbenih kritikov, število njihovih privr┼żencev pa je sunkovito naraš─Źalo. Today Your Love, Tomorrow The World, skladba z njihovega prvenca postane preroška ┼że po prvem obisku v Veliki Britaniji.

Tokrat jih bomo obudili v sliki in zvoku:

Lifestyles of the Ramones, Ramones round the world, Live at Brixton Academy '92, Musikladen '79, We're outta here, Live river plate stadium '96, Live at CBGB 977, Live at Beat club'78, History of Ramones - End of the century...

...sledi pa DJ program, ki bo zaobsegal vso njihovo diskografijo.« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi ve─Ź... ]
layout:vax - 2008 - code:primz