PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 15. marec 2008

22:00 - Klubski večer
Ramones night

e dve leti pred pojavom Pištol v Britaniji se je v newyorškem klubu CBGB začela dogajati rock scena, katerega glavni akterji so bili ravno Ramones. Do pojava Ramonesov punk sploh ni obstajal in ravno oni so zaslužni za velik izbruh punka leta 1976, čeprav so ga s svojimi ekscesi popularizirali Sex Pistols.

In v čem so Ramones tako pomembni? Zagotovo po svojem minimalističnem zvočnem zidu, dvoinpolminutnih viharnih skladbah brez kitarskega sola, križanju kičoidne poetike 50-tih in garažnega zvoka 60-tih in navsezadnje po izgledu, s katerim so usnjene kratke jakne in obtisnjene kavbojke z obveznimi allstarkami zacementirali kot ikonografijo punkerskega upora.

Ramones so bili ustanovljeni leta 1974, poleg Johnnyja pa so bili v skupini še pevec Joey, basist Dee Dee in bobnar Tommy, ki so skupaj zasloveli s pesmimi kot so »I Wanna be Seated«, »Blitzkrig Bop« in drugimi. Po Johnnyjevi smrti je edini živeči član prvotne zasedbe Tommy. Skupina si je po ustanovitvi nadela tudi enak priimek: Ramone. Fantje so v trenutku postali ljubljenci glasbenih kritikov, število njihovih privržencev pa je sunkovito naraščalo. Today Your Love, Tomorrow The World, skladba z njihovega prvenca postane preroška že po prvem obisku v Veliki Britaniji.

Tokrat jih bomo obudili v sliki in zvoku:

Lifestyles of the Ramones, Ramones round the world, Live at Brixton Academy '92, Musikladen '79, We're outta here, Live river plate stadium '96, Live at CBGB 977, Live at Beat club'78, History of Ramones - End of the century...

...sledi pa DJ program, ki bo zaobsegal vso njihovo diskografijo.« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz