PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 5. marec 2008

22:00 - Zeleno-Rdeče-Rumeno
Igrani film '' ROOTS TIME'' + glasbeni program DJ Ohoroho

Prosimo, da ne zamujate pričetka filmske predstave!!! Film traja 72 minut, je v jamajški angleščini ''patua'' in ima španske podnapise.

ROOTS TIME (Mistika films 2006, režija Silvestre Jacobi) je argentinski igrani film, posnet leta 2005 na Jamajki. Zgodba govori o dveh rastafariancih, ki v pisanem starem avtu prodajata plošče in se vozita po jamajškem podeželju.
Zgodba zajema en dan in noč njunega popotovanja do nasljednjega jutra. Glavni ulogi si delita Woolton ''Jah Bull'' Harrison in Lewellyn ''Baboo'' Samuda, ki se pred pričetkom snemanja nista poznala.
Jah Bull je reggae glasbenik, ki živi v mestu Kingston kjer ima svojo založbo in zares prodaja plošče. Snemal je že v sedemdesetih letih za producente kot naprimer Augustus Pablo. Jah Bull je nažalost umrl leta 2005, še preden je videl dokončani film.
Baboo je kmet, ki živi na jamajškem podeželju in se hrani izključno s svojimi posevki iz lastnega vrta. Preden je dobil vlogo v filmu, si ni nikoli v življenju ogledal filma in ni vedel dosti o igranju. Edini stik s zunanjim svetom je bil njegov mali radio sprejemnik.
V filmu je prisotna tudi glasba in tako se v njem pojavijo tudi The Mistic Revelation Of Rastafari!
Film je duhovit in smešen, vendar nosi tudi sporočilo! Je poseben prikaz rastafarianske kulture na Jamajki!

Po filmu sledi DJ program.« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz