PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 19. julij 2008

22:00 - Koncert
Orkestra del Sol (Edinburgh, kotska)

Na vrhuncu juljskih vročičnih dni bo Gromko obiskala škotska pleh-banda Orkestra del Sol. Orkestra del Sol se drži izročila medeninastih glasbenih zasedb; preigravajo romske, klezmer in mediteranske melodije, ki jih začinijo s škotsko dobrodušnostjo in veseljaštvom.
Orkestra del Sol je svoj preboj na britanski, pa tudi mednardni glasbeni sceni doživela lani. Na mednarodnem Edinburškem Fringe Festivalu so z nastopom Fanfare prejeli oceno 5ih zvezdic, na popularnem The Famous Spiegeltent pa prodali rekordno število vstopnic. Po Fanfarah so k svojem nastopu dodali tudi pridih teatra ter na odru začeli prepletati glasbo s karnevalskostjo. Do sedaj so izdali 3 albume (Carnival By Stealth, The Road To Thermosa, The Moveable Feast) teh nastopili na številnih koncertih in festivalih širom Evrope, na Japonskem in v Indiji.

Orkestra del Sol je prva škotska skupina v Britaniji, ki prireja šove te zvrsti ter sodijo med prvake poulične umetnosti. Na poti domov iz Novosadskega Exita se bodo v Gromki ustavili v nekoliko okrnjeni obliki. Od desetih članov bodo pretresli poletno lenobnost:

Marcus Britton: saksofon
Phil Cardwell: trobenta
Greg Ivitsky: alt saksofon
Ogz Samuel: harmonika
Mat Clements: sner
Cammy Sinclair: bas boben
Tim Lane: trombon

Malo, a sladko; bučno, a veselo…..


kontakt: jasna.babic@gmail.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz