PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 19. julij 2008

22:00 - Koncert
Orkestra del Sol (Edinburgh, kotska)

Na vrhuncu juljskih vročičnih dni bo Gromko obiskala škotska pleh-banda Orkestra del Sol. Orkestra del Sol se drži izročila medeninastih glasbenih zasedb; preigravajo romske, klezmer in mediteranske melodije, ki jih začinijo s škotsko dobrodušnostjo in veseljaštvom.
Orkestra del Sol je svoj preboj na britanski, pa tudi mednardni glasbeni sceni doživela lani. Na mednarodnem Edinburškem Fringe Festivalu so z nastopom Fanfare prejeli oceno 5ih zvezdic, na popularnem The Famous Spiegeltent pa prodali rekordno število vstopnic. Po Fanfarah so k svojem nastopu dodali tudi pridih teatra ter na odru začeli prepletati glasbo s karnevalskostjo. Do sedaj so izdali 3 albume (Carnival By Stealth, The Road To Thermosa, The Moveable Feast) teh nastopili na številnih koncertih in festivalih širom Evrope, na Japonskem in v Indiji.

Orkestra del Sol je prva škotska skupina v Britaniji, ki prireja šove te zvrsti ter sodijo med prvake poulične umetnosti. Na poti domov iz Novosadskega Exita se bodo v Gromki ustavili v nekoliko okrnjeni obliki. Od desetih članov bodo pretresli poletno lenobnost:

Marcus Britton: saksofon
Phil Cardwell: trobenta
Greg Ivitsky: alt saksofon
Ogz Samuel: harmonika
Mat Clements: sner
Cammy Sinclair: bas boben
Tim Lane: trombon

Malo, a sladko; bučno, a veselo…..


kontakt: jasna.babic@gmail.com
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz