PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 19. februar 2009

22:00 - Live act
SHAZALAKAZOO - BALKAN BREAKZ

Shazalakazoo (Milan Djuri? in Uroš Petkovi?) na svojevrstnen način mešata breakbeat, drum'n'bass in druge elektronske ritme z eklektično glasbo Balkana. Tako v striktno računalniško gernerirano osnovo spretno tketa slovanske, romske, grške, romunske in albanske sample komadov, ki jih črpata iz bogate zgodovine balkanskega polotoka.

Zasedba je svojo pot začela leta 1996 kot štiričlanska skupina, ki se ji je po letu dni pridružil še violinist. e leta 1998 pa je doživela vsebinsko in člansko preobrazbo.

Preostala dva člana sta iz akustičnih zaplula v elektronske vode. Leta 1999 je nastal prvi tvortsni izdelek Mehanizam. Shazalakazoo sta kmalu dobila redno glasbeno oddajo na beograjskem radiu SKC (Študentski kulturni center), ki sta jo vodila kar nekaj let. Leta 2002 je njun izdelek Three Drops izšel na kompilaciji Belgrade Coffeeshop v. 2, njuna glasba se je pojavila tudi na britanski kompilaciji Mute magazina, ter hrvaškima ploščkoma Bombardiranje New Yorka and Media Mediterranea.

V zadnjih letih sta nastopila na številnih koncertih in festivalih na Hrvaškem, v Srbiji (Exit 2005 in 2006,2008), Avstriji (Seriouspop, Ostefestival), Nemčiji, Švici, na Nizozemskem, Norveškem, večkrat pa sta že navdušila tudi slovensko občinstvo, premiermo prav v nedrjih kluba Gromka.  ter na podelitvi nagrad oglaševalskega festivala Zlati boben. V Sloveniji sta nato nastopila še dvakrat: v polni Gala Hali ter na otvoritvi letošnjega festivala Magdalena. Trenutno sta tik pred izidom prvega samostojnega albuma.

Balkan Breakz, kot sama imenujeta svoje dj sete, prenašajo starodavno sporočilo glasbe, ki je balkanske narode spremljala skozi stoletja. Kljub temu, da se je glasba spreminjala, je njeno bistvo ostalo enako: manj govorjenja, več plesa!

Shazalakazoo sta:
Milan Djuri? [laptop, MIDI-controllers, vokal]
Uroš Petkovi? [laptop, turntables]

Povezave:
http://www.myspace.com/shazalakazoo
http://www.gipsyjungle.com/2007/12/shazalakazoo.html

Organizra Gipsy Jungle.


(možne rezervacije!)
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz