PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

nedelja, 31. maj 2009

22:00 - R.A.F.A.L.
SURRENDER (peacepunk, ZDA) + ANAEROBA (Slo)

Pred temo, obupom in propadom, ki so v zadnjem desetletju zajeli različne punkerske hibride, je bila glasba punk scene vrelišče Političnega. In če se vam je v najstniških letih trgalo ob Crassih in bi želeli ponovno podoživeti umetniško/politični punk očiščen kvazi aktivističnih parol, je ogled ameriških Surrender več kot obvezen.

Kalifornijski SURRENDER (Oakland/Berkeley) so na glasbeni punk sceni aktivni zadnji pet let. Punk nostalgike so totalno pretresli z oživitvijo »peace-punk« stila, glasbe zgodnjega angleškega 80' anarho punka. Zaznamujejo jih močna, družbeno kritična besedila, dvojni, moško – dirtovsko ženski vokal ter poetičnost, ki preveva njihovo celotno glasbeno ustvarjanje. ?eprav jih primerjajo z Crassi, Chumbawambo, Omega Tribe itd., so Surrender ohranili lastno avtentičnost, njihov LP Paper Thrones pa peace-friki že uvrščajo med glasbene klasike.

Surrender se bo na odru pridružila domača ANAEROBA. Temačni a energični crusterji prisegajo na zapuščino starejših peace punk/crust bendov angleškega otoka, med favorite pa štejejo Amebix in Antisect. Tako glasbeno kot vsebinsko. So zagovorniki DIY etosa, politične osveščenosti, anarhističnega idealizma... naseljenci utopične Anarktike, ki vztrajno kričijo:  "Monuments of Extinction - Monuments of Mankind - Fields of Concrete - Fields of Death" !!!

Surrender: www.lastwhiteflag.org | www.myspace.com/surrenderpeacepunk

Anaeroba: www.myspace.com/anaeroba


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz