PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 23. maj 2009

22:00 - Twotonebinas
AL AND THE BLACK CATS (rock-punkabilly, ZDA)

Erick Soules, Tony Cozzaglio in Hugh Skiffington, so imena mladeničev, ki sestavljajo trio Al & The Black Cats. Kje je pa tukaj Al se sprašujete? Ja, Al sedi doma v Michiganu in iz daljave budno spremlja korake svojih varovancev, kajti Al je že toliko v letih, da bi bile žive turneje zanj prenaporne. Zanimiva in netipična zgodba o nastanku in obstanku nekega benda. Pa gremo lepo po vrsti…

Al Krivoy je na živa legenda, ki je, med drugim,  mnogo let igrala bass za Chucka Berryja, sodeloval in ustvarjal je z Thomom Ellisom, Chuckom Bob Carnesom, Ronniejem Frayem, ter bil celo nominiran za The Rockabilly Hall Of Fame. Njegova glasbena kariera se razteza čez več kot štiri desetletja, katerih veliki del obvladuje tudi njegov bend The fabulous Rockabillys. In prav želje oboževalcev po slednjih, so ga privedle do tega, da zopet nekaj naredi. Ker pa so večinoma vsi njegovi bendovski kolegi ali mrtvi ali v zaporu, je poiskal spremljevalni bend…in ga našel v trojici mladeničev, ki so se gibali po lokalni punk in rockabilly sceni. e kmalu, po nekaj skupnih vajah, pa je Al ugotovil potencial v mladem triu, ki si zasluži več kot biti samo spremljevalni bend stari legendi in njihova promocija je postal njegova poglavitna skrb. Skrb, ki se je zelo obrestovala, saj je mladi bend z dvema odličnima albumoma, številnimi koncerti in kar nekaj turnejami osvojil množice.

Še posebej se je mladi trio vsedel v srce evropskih poslušalcev, ki so zelo hitro posvojili njegovo energično mešanico punka in rockabillyja. Mnogi jih primerjajo z zgodnjimi Stray Cats, in take primerjave vsekakor niso odveč. Toda Al & The Black Cats gredo še precej dlje in z navezavo na surovejši punk, ter prepletanjem z Alovimi blues, country in r’n’b vplivi, zvok ustvarjajo eksplozivne, vendar dovolj melodične, punkabilly melodije, ki vsepovsod spravijo občinstvo v plesno evforijo. Neki kritik, je ob ocenjevanju prvega albuma šaljivo zapisal, da bi, zaradi svoje intenzivnosti,  moral nositi opozorilo ministrstva za zdravje, tisti, ki bodo poskušali ob njem, ali pa na njihovih koncertih plesati, ves čas, pa bi svoje srce morali dati pregledati zdravniku. Toda evropska srca zaenkrat s tem nimajo problemov. Glede na uspeh preteklih turnej, so se Al & The Black Cats vsedli globoko v njih.

Al pa, kot rečeno, medtem sedi doma in snuje nove melodije za svoje varovance. ?e že ne more biti prisoten telesno, pa je na koncertih vseskozi močno prisoten skozi njih.

Po koncertu bosta cd-je sukala Lee Evil in Charlie Chainsaw.

Več o skupini: www.myspace.com/alandtheblackcatsusa
You tube: http://www.youtube.com/watch?v=xsTnBTWLAFc
                  http://www.youtube.com/watch?v=J6coy7ifuZc

Rezervacija do 22.5.09 8eur, na dan koncerta 10 eur (twotonebinas@gmail.com)

Projekt Twotonebinas je del programa Kud Anarktika, ki domuje v Klubu Gromka. Podpirata ga Ministrstvo za kulturo in MOL Kultura.


kontakt: twotonebinas@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz