PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 29. september 2009

22:00 - Twotonebinas
THE HANGMEN (uk) + SILVER SHINE (hu) (psychobilly)

The Silver Shine so se na svojo pot v podzemlje psychobillyja podali poleti leta 2004. Kljub temu, da je bend dokaj mlad po stažu, pa so njegovi člani že stari znanci na sceni. Trio v klasični psychobilly postavi – kitara, boben, kontrabas, ki ga v The Silver shine obvladuje postavna pripadnica nežnejšega spola, se lahko pohvali z neverjetno angažiranostjo, saj jim je v tem kratkem času obstoja uspelo izdati že tri albume, ki so izšli odlično nemško založbo Crazy love recoreds in prekrižariti evropske odre po dolgem in počez. Počasi The Silver Shine tako zavzemajo prostor in se uveljavljajo na psychobilly sceni, kar je za bend, ki prihaja iz vzhodne Evrope precej težje, kot za tiste, prihajajo iz druge strani razmejitve.Toda z vztrajnostjo, predvsem pa energičnim psychobillyjem nove šole, ki ga odlikujejo hitri punky ritmi in horror besedila, jim to vse bolj uspeva.

Malo dlje, kot The Silver Shine se po sceni valjajo angleško The Hangmen. Garaški trio, ki nonstop koncertira, je kljub temu uspel izdati še sedem albumov, kup singlov, se pojaviti na neštetih kompilacijah in cello v nekem art filmu, zaradi česar uživajo spoštovanje mnogih v areni subkultur . Njihov brezkompromisen miks rokenrla, punk rok besa in mračnjaških tekstov je uspel prepričati tako psychobillije, kot tudi številne pripadnike drugih žanrov, ki so se nič hudega sluteč pojavili na koncertu kakšnih punk legend, kot so The Damned, UK Subs ali Ten pole tudor, in za predjed dobili servirane The Hangmen. Ne glede na to ali je množica nagnjena na punk, psychobilly, rockabilly, goth, trash, metal ali katereo koli drugo stran, The Hangmen zmerom požgejo meje in požanjejo odobravanje.

Z listo koncertov vseprek po svetu, turnejami, nastopi na festivalih, bogatim seznamom albumov, na katerih je 99% originalov in številnimi objavami v fanzinih in časopisih širom sveta, bend uživa in se koplje v kljubovalni obskurnosti. Njihova mračnjaška podoba, črni humor in ekscentričnost sta zelo znana, saj se pogosto pojavljajo kot demonično ponoreli klovni, njihova lirika pa je napeta in prepojena z horror tematiko, njihov nastop pa intenziven, kot da gre za življenje ali smrt. The Hangmen pogosto primerjajo kot Motorhead vs. Stray Cats, potem ko so se predozirali z celonočnimi maratoni horror filmov, čemur botruje njihova izredna intenzivnost, ki je velik dosežek že za kak veččlanski bend, kaj šele za trio oborožen samo s kitaro, bobni in starim kontrabasom. Toda kitara je tista ki rjovi, in bas udarja kot strele pri nevihti, ki jo z bobnenjem in razbijanjem ustvarjajo bobni. The Hangmen na pravijo, da smo vsi obsojeni na smrt, da naša življenja počasi tiktakajo proti koncu, zato je čas, da se zbudimo in vzdignemo prah, preden bo prepozno!  

Od Londona do LA-ja, Berlina do New Yorka, Montreala do Barcelone, Vancouvra do Cardifa, Arizone do Rotterdama, in številnih drugih prostorov, so The Hangmen prenesli svoje brezkompromisno sporočilo, ker igrajo kar mislijo in mislijo kar igrajo!

The Hangmen imajo zagon, imajo originalnost in neizprosno energijo. In kaj naj z bendom kot je to?

Hudič ve…

Kmalu pa bo vedela tudi Gromka…
 
http://www.myspace.com/thehangmen
http://www.myspace.com/thesilvershine

Vstopnina: 9 eur z rezervacijo na twotonebinas@gmail.com, 12 eur na dan koncerta

 
Projekt Twotonebinas je del programa Kud Anarktika, ki domuje v Klubu Gromka. Koncert podpira MOL Kultura.


kontakt: twotonebinas@gmail.com (možne rezervacije!)
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz