PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 25. marec 2010

22:00 -
GIPSY JUNGLE PRESENTS: SHAZALAKAZOO (Srbija)

Shazalakazoo ( Milan Djuri? i Uroš Petkovi?) na svojevrstnen način mešata breakbeat, drum'n'bass in druge elektronske ritme z eklektično glasbo Balkana. Tako v striktno računalniško gernerirano osnovo spretno tketa slovanske, romske, grške, romunske in albanske sample komadov, ki jih črpata iz bogate zgodovine balkanskega polotoka.

Zasedba je svojo pot začela leta 1996 kot štiričlanska skupina, ki se ji je po letu dni pridružil še violinist. e leta 1998 pa je skupina doživela vsebinsko in člansko preobrazbo.

Preostala dva člana sta iz akustičnih zaplula v elektronske vode. Leta 1999 je nastal prvi tovrstni izdelek Mehanizam. Shazalakazoo sta kmalu dobila redno glasbeno oddajo na beograjskem radiu SKC (Študentski kulturni center), ki jo vodita še danes. Leta 2002 je njun izdelek Three Drops izšel na kompilaciji Belgrade Coffeeshop v. 2, njuna glasba se je pojavila tudi na britanski kompilaciji Mute magazina, ter hrvaškima ploščkoma Bombardiranje New Yorka and Media Mediterranea.

V zadnjih letih sta nastopila na številnih koncertih in festivalih po vsej Evropi (aključek Univerzijade 2009, Exit - Srbija, Seriouspop, Ostefestival - Avstrija, Media Mediterranea Festival - Hrvaška, Balkan Trafik Festival - Belgija, Fusion Festival - Nemčija, Campus Festival - Madžarska, Todaysart Festival, Droom Festival - Nizozemska,  Ariano Folk Festival - Italija, Booyaka Festival - Danska...).

Njuni dj-seti prenašajo starodavno sporočilo glasbe, ki je balkanske narode spremljala skozi stoletja. Kljub temu, da se je glasba spreminjala, je njeno bistvo ostalo enako: manj govorjenja, več plesa!


kontakt: ineskocar@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz