PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 23. november 2010

22:00 - R.A.F.A.L. & SubArt
THE FIEND (VB) + THE VARUKERS (VB)

Still bollox but still here - celebrating 30 years!!!

Medtem ko so večino britanskih glasbenih veteranov le pokosila leta, deluje, kot da The Varukers ne more nič ustaviti – ob praznovanju 30-letnice otoški zapriseženci diy etike še vedno ostajajo drzni in nekompromisni.

The Varukers, anarhistični hard core punk bend, je ustanovil vokalist Rat leta 1979. Deset let so obdržali originalno postavo, nato pa so sledile menjave članov in manjši odmori. A kljub temu so bend, ki neumorno hara po punk sceni, se podaja na zavidljivo naporne turneje in zna zaužiti vsak trenutek tako na odru  kot v pred in po koncertnem dogajanju. Njihova glasba se naslanja na tradicionalni stil UK82' bendov kot sta GBH  in The Exploited, s  pridružitvijo nekdanjih članov Discharge pa so sčasoma razvili zvok d-beata, ritmike, ki dandanes zaznamuje eno od podglasbenih smernic punka.

Pionirjem d-beata in bendu, za katerega vsekakor velja, da punk ni samo glasba, temveč stanje zavesti ter način življenja, bomo v torek s spoštovanjem nazdravili: Vse najboljše za 30 let, Varukers!

Diskografija:
the Varukers - 1980-2005 - collection of 25 years
The Varukers - 1981-1985 - Punk Singles
The Varukers - 1982 - I Don't Wanna Be A Victim (Ep)
The Varukers - 1983 - Die For Your Government (7'')
The Varukers - 1983-1984 - Riot City Years
The Varukers - 1984 - Another Religion, Another War (12'')
The Varukers - 1984 - Led To The Slaughter (Ep)
The Varukers - 1988 - Murder
The Varukers - 1995 - Bloodsuckers
The Varukers - 1999 - Blood Suckers + Prepare For The Attack (Missing 2 Tracks)
The Varukers - 2000 - How Do You Sleep
The Varukers - protest and survive
The Varukers - Still Bollox, But Still Here

Kot predskupina bodo nastopili The Fined, ki so po 23ih (!) letih ponovno prijeli za inštumente, izdali album 'The Brutal Truth' ter se podali naravnost na turnejo....UK North East hard core punkerji, v stilu GBH in Discharge.

Več:
http://www.myspace.com/thefiendpunk
http://www.myspace.com/varukers

Rezervacije na darci.subart@gmail.com.


kontakt: darci.subart@gmail.com
« nazaj

komentarji







MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]




layout:vax - 2008 - code:primz