PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAsreda, 30. junij 2010

18:00 - 51. Jazz festival Ljubljana
CHRISTINE SEHNAOUI / PASCAL BATTUS duo (Libanon, Francija)

Christine Sehnaoui - altovski saksofon

Pascal Battus - rotacijske površine

http://www.myspace.com/christinesehnaoui

http://pbattus.free.fr/

Francoska saksofonistka libanonskih korenin Christine Sehnaoui ter kitarist in zvočni raziskovalec Pascal Battus ustvarjata improvizirano glasbo, ki se naslanja na mikrotonalnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oba si pomagata z elektronskimi (tudi na novo izumljenimi) napravami, redno sodelujeta z umetniki iz polj videa, plesa, inštalacij in performansa, Sehnaouijeva pa je soorganizatorka libanonskega letnega festivala improvizirane glasbe Irtijal. Pascal Battus je bil v najstniških letih rockovski kitarist, nato je študiral tolkala, navsezadnje pa se je osredotočil na eksperimentalno glasbo in improviziranje, pri katerih si pomaga z glasbili in napravami lastne izdelave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S takšnim zvočnim izumom se bo predstavil tudi pri nas; gre za "rotirajoče površine", namreč takšne, ki se s pomočjo električnih motorčkov, vibratorjev in rezonatorjev vrtijo, nanje pa Battus postavlja različne predmete iz papirja, lesa, kovine, plastike, ipd. Christine Sehnaoui se je z improvizirano glasbo srečala leta 1997 in se je odločila, da bo tudi sama začela raziskovati možnosti, ki jih znotraj takšne glasbe ponuja altovski saksofon. Zvoki, ki jih izvablja iz pihala, so podobni elektronskim, sama pa pri tem uporablja vrsto načinov izpopolnjene tehnike igranja (poseben način dihanja, tleskanje z jezikom …).


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz