PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 10. maj 2010

22:00 - Twotonebinas
BRIGITTE HANDLEY & THE DARK SHADOWS (Aut)

Zvok The Dark Shadows, ki prihajajo iz avstralskega Sidneya, se opisuje kot temačen punk oz punk noir. Nekako tako, kot če bi združili The Clash z Marlene Dietrich ali Siouxie & The Banshees začinili z glasbo sci-fi filmov iz petdesetih, z dodatkom Tima Burtona, Dava Vaniana in Sisters of Mercy. Tri postavna dekleta, ki sestavljajao bend z nabrito kitaro, razkosavajo nasprotje med ritmično dinamiko in atmosferičnostjo, medtem ko bas in boben soustvarjata mračno ozadje v katerem se skozi težke zavese vijejo temne sence in odkrivajo svet iz ozadja.

Zgodbe o vampirskih ljubeznih, odtujenosti, osebni rasti in individualnem izrazu, se razodevajo z Brigittinim zamolklim, mračnjaškim vokalom, ki se giblje od najtemnjejših globin otožne slovesnosti, do svetlejšega in udarnejšega površja. Ta neobičajna mešanica gotske mračnosti in rokenrol poskočnosti, je produkt strasti, ki je vokalistko Brigitte Handley pripeljala od vdanosti Eddieju Cochranu in Genu Vincentu, do potepanja po Ameriki, kjer se je okužila z punkom, neo-rockabillyjemi in psychobillyjem, in nato posledično še do razvitja lastnega glasbenega izraza in vodenja svoje skupine. Rezultat so številne turneje po Avstraliji, Ameriki in Evropi z skupinami kot so The Quakes, Batmobile, Demented are go, Mad sin, Rezurex in številni drugi.. Dekleta pa so se ravnokar vrnila iz Avstralske turneje, pa kateri so oder ogrevale legendarnim Stray Cats in Markyju Ramonu.

http://www.myspace.com/brigittehandley

Twotonebinas projekt sofinancirata MOL Kultura in Ministrstvo za kulturo republike Slovenije.


kontakt: twotonebinas@gmail.com (možne rezervacije!)
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz