PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 4. maj 2010

18:00 -
Predstavitev knjige POSTFORDIZEM

Pogovor o knjigi Postfordizem. Razprave o sodobnem kapitalizmu. Knjigo je uredil Gal Kirn, izšla pa je v zbirki Politike, založba Mirovnega inštituta. O knjigi in tematiki, ki jo obravnava, bodo govorili  Maja Breznik, Gal Kirn, Gorazd Kovačič, Rastko Močnik, Ciril Oberstar in Igor Pribac.

Knjiga je rezultat teoretskega dela, ki sega v leto 2004, ko je Delavsko-punkerska univerza (DPU) organizirala letnik na temo postfordizma. Serija predavanj, diskusij in bralnih krožkov je postavila kritične smernice za pretresanje tematike, ki je malodane izginila z univerzitetnega, pa tudi s širšega medijskega horizonta. V nasprotju s prevladujočo ideološko sintezo keynesianizma in neoliberalizma so diskusije DPU o postfordizmu reafirmirale kritiko politične ekonomije in se spoprijemale z dediščino in reaktualizacijo misli Karla Marxa. Postfordistični teoretiki s svojimi raziskavami spodbujajo živahne polemike, ki postavljajo pod vprašaj nekatere samoumevne koncepte ekonomskih in kulturnih študij. Knjiga vsebuje nekaj prirejenih zapisov predavanj iz osmega letnika DPU, hkrati pa smo v njo uvrstili še nekaj drugih avtorjev, ki so usmerili kritične konice na obstoječe šole postfordizma.

Avtorji in avtorice prispevkov v knjigi: Sergio Bologna, Katja Diefenbach, Gal Kirn, Zdravko Kobe, Gorazd Kovačič, Sandro Mezzadra, Rastko Močnik, Ciril Oberstar, Igor Pribac, Jacques Rancière in Marina Vischmidt.

Več o knjigi.

Poleg recenzentskih izvodov za novinarje bo knjiga na voljo za vse obiskovalce po znižani ceni.

Vljudno vabljeni!
Aldo Milohni?, urednik zbirke Politike  
Kontakt za novinarje: aldo.milohnic@mirovni-institut.si« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz