PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA





sobota, 6. november 2010

22:00 - R.A.F.A.L.
DOOM (VB) + HOMO HOMINI LUPUS (Hr) + ACRID SUNDAY (Slo)

Doom so se vrnili. Bend, ki je skupaj z Extreme Noise Terror in drugimi bendi kot sta Ripcord in Heresy, ustvaril zvok crust scene konec 80-ih in začetek 90-ih. Njihovi albumi so prave klasike in bi morali biti obvezen material za vsakega, ki ga žene crust muzika. ?e ste jih v Sloveniji  zamudili davnega leta 1996 in vam jih je uspelo zgrešiti tudi letos na kakšnem od festivalov, je to vaša priložnost!
Doom, kot jih poznamo danes, z zvokom na katerega so vplivali Discharge v crustpunk stilu, so se izoblikovali 1987, z Jonom Pickeringom na vokalu, Bri Doomom na kitari, Pete Nashem na basu in 'Stick'-om na bobnih. Prve demo posnetke so posneli istega leta za kompilacijo "A Vile Peace" novo nastale male založbe Peaceville Records. �e nekaj mesecev kasneje so pri Peaceville Records posneli prvi LP "War is Big Business", ki so ga na koncertih prodajali kot kasete. Leto kasneje je sledil "War Crimes (Inhuman Beings)". Takrat so neprestano koncertirali po celem otoku in si nabirali privržence. Naredili so še en demo "Domesday. Konec leta 1988 je Bri zapustil bend, ostal je le še, da je z njimi posnel split LP "Bury the Debt - Not the Dead" (s švedskim bendom No Security) pri založbi Peaceville. Hkrati so posneli še "Police Bastard" EP (pri Discarded records). Po dolgi evropski turneji je 1989. Bri zapustil bend. Nadaljevali so z drugim kitaristom, ki pa ga je hitro nadomestil vokalist Pickering. Tako so nadaljevali do dokončnega razpada avgusta 1990. Pickering je ustanovil Police Bastard, Stick pa se je pridružil Extreme Noise Terror ter kasneje DIRT.
Bend se je ponovno združil v isti postavi 1992. Šli so na japonsko turnejo in posneli 12". Takrat sta se Bri in Stick odločila nadaljevati z novimi člani in v naslednjih letih se jih je zamenjalo kar nekaj (med njimi tudi Scoot in Denis Boardman, ki sta zdaj del stalne postave), do leta 1997 pa so z njimi posneli tudi 8 izdaj. Zadnji LP "World of Shit" pri Vinyl Japan Recs so posneli leta 2001 v postavi Bri, Stick in pa Chris Gascoigne (Suffer) na basu ter Wayne Southworth (Blood Sucking Freaks) na vokalu. Bri se je potem kot basist pridružil bendu Khang, ki se je kasneje razvil v Lazarus Blackstar. Stick se je pridružil Ruin ter skupaj z Waynom tudi The Devils. Doom so se ponovno združili v postavi Bri, Stick, Wayne in Andy Irvine (ex Disaffect, Scatha in Devils)… do 18. marca 2005, ko je Wayne Southworth zaradi epileptičnega napada umrl. 
2010. so se Doom vrnili… line-up ostaja “v družini”: Bri – kitara, Stick – bobni, Scoot – bas kitara, Denis – vokali.
http://www.myspace.com/ukdoom

Diskografija:
1987 - "1st" demo, War is Big Business demo, Domesday demo
1988 - War Crimes (Inhuman Beings) 12" - Peaceville
1989 - Police Bastard 7" - Profane Existence
1989 - Peel Sessions 12" - Strange Fruit
1989 - Hardcore Holocaust Compilation - Strange Fruit
1989 - split 12" z No Security - Peaceville
1989 - Total Doom CD - Peaceville
1992 - Doomed From the Start 12" - Vinyl Japan
1992 - The Greatest Invention 12" - Vinyl Japan
1992 - Doomed From the Start CD - Vinyl Japan
1992 - Live in Japan 7" - Ecocentric
1993 - The Greatest Invention CD - Vinyl Japan
1993 - Pro-Life Control LP/CD z Selfish
1993 - split 7" z Hiatus ("Lost the Fight") - Flat Earth / Nabate
1994 - Doomed to Extinction split 7" z Extinction of Mankind - Ecocentric
1995 - Hail to Sweden 7" - Pandora's Box
1995 - Fuck Peaceville 2x12" - Profane Existence
1995 - Fuck Peaceville CD - Profane Existence
1996 - Pissed Robbed & Twatted - Live in Slovenia 7" - Nuclear Sun Punk
1996 - Monarchy Zoo CD - Vinyl Japan
1996 - Peel Sessions CD - Vinyl Japan (Re-Release)
1996 - Rush Hour of the Gods CD - Flat Earth
1996 - Rush Hour of the Gods 12" - Flat Earth
1996 - Monarchy Zoo 7" - Vinyl Japan
1997 - split 10" z Cress - Flat Earth
2001 - World of Shit CD - Vinyl Japan
2001 - World of Shit 12" - Vinyl Japan
2006 - Back & Gone Double Live CD & DVD Live video - MCR

Homo Homini Lupus prihajajo iz Pule. Igrajo odlično mešanico hard cora, grind cora, d-beata in crusta. Leta 2003 sta bend ustanovila Dragan (Nulla Osta, ex Mercenary Cockroach) na basu in vokalu in Luže (Hijos del Pueblo) na bobnih in vokalu. Pol leta kasneje se jima je pridružil še Bane na kitari. Po izdaji prvega albuma Neverending Nonsense so šli na evropsko turnejo, leta 2009 pa v Brazilijo.
http://www.myspace.com/hhlpula

Diskografija:
2004 - Homo Homini Lupus demo
2004 - Neverending Nonsense CD (samoizdaja)
2004 - Neverending Nonsense - split z Wasserdicht (BUM Records)
2008 - What a Fucking Waste Of Life (EBM Records, DHP-AK47/Demonkracija/Twisted Justice)
2010 - Without Us They Don't Exist (DHP-AK47)

Acrid Sunday prihajajo iz Ilirske Bistrice in Postojne. In igrajo od leta 2008 in od takrat so igrali v veliko slovenskih klubih.
Igrajo hiter hc crust, v stilu Extreme Noise Terror in Doom. To bo njihov poslovilni koncert.
http://www.myspace.com/acridsunday


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarji







MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]




layout:vax - 2008 - code:primz