PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 22. marec 2011

20:00 - Predstava
VE?NA MEDIKACIJA

Slovenska adaptacija gledališke predstave Endless Medication

Režija in priredba: Simona Semenič in Marijs Boulogne (Belgija)
dramaturgija: Jerneja Kušar
Nastopata: Barbara Krajnc in Jelena Rusjan
Oblikovanje svetlobe: Janko Oven
Izdelava kostumov: Nina Holc
Mentorica za harmoniko: Maja Vujanovi?
Avtorica besedila: Marijs Boulogne, prevod: Tanja Lesničar Pučko
Produkcija: Društvo Mesto žensk

Konceptualno močna in duhovita predstava na koncu na odru pusti človeško pogorišče - lepljiv sok lubenice, smeti, izločki.
(Iva Kosmos, Radio Študent)

»Nevsakdanja gledališka miniatura (…) je uokvirila v varietejski nastop obeh igralk, ki njene ključne postaje podata v široke epskem zamahu, v katerem pa uprizorita kopico igralksih premen ter pevskih, s harmoniko podloženih točk. Koncept predstave je zasnovan na lucidnem izboru znakov ter drastičnem poigravanju z njihovimi naturalističnimi učinki. Poseže pa tudi po prvinah klasične amimacije in senčnega gledališča…«
(Petra Pogorevc, Dnevnik)

Večna medikacija je performans, narejen v slogu ‘fairground’ (sejemskega) gledališča. Marijs Boulogne obravnava gledališke trike na otročji, luciden, pa tudi perverzen način. Skatološka moč je skrita za navidezno nedolžnostjo dveh energičnih, radoživih in brezskrbnih deklet. Neprisiljen, samoumeven način, s katerim se lotevata obscenosti in nasilja, vodi zaradi predmeta obravnave - spočetja in rojstva božjega vnuka - v obliko religiozno obarvane pornografije.
Ime dekleta – Rosa – izhaja od sv. Roze iz Lime (1586-1617). V Večni medikaciji  - o čemer pripovedujejo tudi izkušnje številnih mistikinj iz istega obdobja - se verska ekstaza zlahka sprevrže v delirij z močnim seksualnim nabojem. Svetost in bogoskrunstvo hodita z roko v roki.

Prodaja vstopnic pri blagajni Kluba  Gromka uro pred začetkom predstave.

Predstavo so omogočili: Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo


kontakt: info@cityofwomen.org
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz