PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAsreda, 17. avgust 2011

22:00 - SubArt
TOTAL CHAOS (ZDA) + PETNAESTI ?EH (Hr) + SPUNK ON TOAST (Slo)

Total Chaos so družbeno angažirani kalifornijski street punkerji, ki so leta 1989 nastali zaradi močne želje po ohranitvi punk rocka v času, ko je glasbeni trg postajal vedno bolj zasičen z novim komercialnim glasbenim stilom. Poleg glasbenega ustvarjanja, katerega produkt je bogata diskografija, so člani benda veliki družbeni aktivisti – soustanovitelji punkerskih združenj United Valley Punks, Orange County Peace Punks in Alternative Gathering Collective, organizatorji družbenih dogodkov kot je Food Not Bombs, pripomogli pa so tudi k odprtju Los Angeles Anarchist Centra ter podprli Big Mountain Indian Reservation. Glavni vokalist Rob Chaos je tudi solastnik založbe SOS Records, ki je izdala albume mnogih danes že klasičnih punk in oi! bendov, kot so The Exploited, Vice Squad, Sham 69, Conflict, The Adics in Abrasive Wheels.
Total Chaos so na svojih koncertih imeli zaradi svoje močnega nasprotovanja rasizmu in družbeno-politično obarvanih tem velikokrat opravka z rasisti in nacionalističnimi organizacijami, na Japonskem pa so celo prepovedali njihov album Patriotic Shock, izdan leta 1995 pri Epitaph Records. Poleg tega njihov predhodni album iz leta 1994, Pledge of Defiance, še danes velja za najbolj kontroverzen album kar so jih izdali pri Epitaph Records!
Tekom 22-ih let obstoja so se Total Chaos kot bend razvili, izoblikovali in zamenjali veliko članov, vendar so ohranili svoje prvotne ideale glede glasbe, kar ni bilo vedno lahko. Ne glede na to v kaj verjamete, ali prisegate na pop punk, street punk, hardcore, politični punk, skate punk, metal punk (in še bi lahko naštevali) – glasba Total Chaos združuje vse v eno samo sceno in to je punk rock!
http://www.myspace.com/totalchaos

Petnaesti ?eh aka XV? je hardcore punk bend, katerega člani prihajajo iz Zagreba in Karlovca. Štartali so 2008, zamenjali nekaj članov,  v zadnjem letu pa so se ustalili kot petčlanski bend. Igrajo zelo agresiven harcore punk z ženskim vokalom, vplive pa črpajo tako iz tradicije 80' punka kot novejšega crusta. Kot pravi komentar na enem od punk portalov: »enski vokal, stvar šopa:)«
http://www.myspace.com/xvceh
http://www.facebook.com/pages/Petnaesti-%C4%8Ceh-XV%C4%8C/261246478093
http://www.last.fm/music/Petnaesti+%C4%8Ceh
http://www.mediafire.com/?wzmnttzzmyn

Spunk On Toast so mlad ljubljanski bend, ki združuje progresivni hardcore punk zvok s satiričnimi družbeno-kritičnimi besedili in spontanimi zvočnimi ejakulacijami. Njihov zvok lahko opišemo kot naravno evolucijo punkovskega pristopa, melodičnih prvin ter bliskovitih hardcore ritmov. Od 2009 naprej v svojih tekstih prevprašujejo korumpirani ekonomski sistem, profitno naravnanost postmoderne družbe ter obstoječa razmerja moči v njej. Do sedaj so posneli demo "Farsa DEMOkracije".
http://www.myspace.com/spunkontoastband
http://sl-si.facebook.com/spunkontoast

 


kontakt: darci.subart@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz