PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 5. oktober 2011

22:00 - KiborgSpužva Büking
DEAD MAN (Swe) + THE CHUHAPUHAS (Slo)

?e vaš koledar še vedno kaže leto 197x (0<x<9) in so vaši subjektivni receptorji prijetnosti odzivni na rock tega obdobja, potlej bo ta koncert še preveč za vas. Za uvod pa doza pristnega slovenskega funka.

Leta 2002 nastali Dead Man so eni izmed psihedeličnih folk rock bandov v stilu 70ih, ki imajo svoje korenine v glasbenih skupinah, kot so Norrsken, Graveyard in Witchcraft. Aprila so kot headlinerji nastopili na Blue Soul festivalu v Nemčiji, kjer so bili ljudje tako navdušeni nad koncertom, da so grozili z nuklearno vojno, če se ne vrnejo v Evropo (okej, to ni res). Dead Man so grožnjo, ki sem si jo za potrebe promocije izmislil, vzeli resno in se jeseni vračajo na dvotedensko turnejo (to pa je res). Njihova glasba (katero lahko slišimo na do sedaj dveh izdanih albumih pri Crusher Records) je mešanica progresivnega psihedeličnega in folk rocka. Kristofferjeve izjemne vokalne sposobnosti pa primerjajo z vokalisti kot so Shannon Honn (Blind Melon) in Chris Cornell (Soundgarden).
http://www.myspace.com/deadmansweden

The Chuhapuhas so nastali leta 2010, ko so se prvotni trije člani srečali na jamu in v trenutku občutili povezavo. e na prvi skupni vaji se je jasno pokazala eklektična smer - funk, blues, soul, jazz. A v njihovo igranje se občasno priplazijo tudi vplivi rockabillyja, gospela, bossa nove in celo punka. Kmalu so našli pevko, ki ji mešanje modernega z retro vplivi ni tuje in skupina se je povezala in podala na koncerte. S prihodom saksofonista je celoten zvok dobil novo dimenzijo in zadihal s polnimi pljuči.
S coverji pokrijejo širok razpon izvajalcev - Stevie Wonder, Sam & Dave, Jamiroquai, Dusty Springfield, Moloko, Peggy Lee itn; a imajo na zalogi tudi kar nekaj avtorskega materiala, s katerim se bodo kmalu podali v studio k snemanju svojega prvega albuma.
Njihov cilj? Združiti vse, kar ima groove!
http://www.myspace.com/thechuhapuhas


kontakt: evkaliptus666@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz