PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 14. oktober 2011

23:00 - Festival Mesto žensk
Javni nastop s predstavitvijo rezultatov DELAVNICE KABARETNEGA PERFORMANSA

Marisa Carnesky in Rasp Thorne (VB): Delavnica kabaretnega performansa
Zavod Emanat v sodelovanju s Festivalom Mesto žensk 2011

Delavnica in javni nastop bodo potekali v Klubu Gromka, Metelkova mesto:
11. – 14. 10. (torek-petek) od 13.00 do 18.00 (5 ur dnevno)
Petek, 14. oktober, 23.00: javni nastop s predstavitvijo rezultatov delavnice
Vabljeni performerji (plesalci, igralci, pevci, glasbeniki, čarodeji – vseh spolov, barv in starosti …) in vsi tisti, ki bi se radi preizkusili v kabaretnih veščinah. Odrske izkušnje zaželene, vendar niso pogoj za prijavo!

 Kotizacije ni, prijave so obvezne!

Pogoj za prijavo je redna prisotnost na vseh treh dneh delavnice in pripravljenost za udeležbo na vajah in javnem nastopu v petek, 14. 11. v klubu Gromka!
Vse zainteresirane prosimo, da nam ob prijavi pošljejo kratek opis svojih odrskih izkušenj in kratko motivacijo, zakaj bi se želeli delavnice udeležiti.
Število prostih mest je omejeno; glede na število prijav si pridržujemo pravico do selekcije!
Prijave in dodatne informacije pošljite na elektronski naslov agon@emanat.si do vključno 7. 10. 2011. Koordinacija delavnice: Sabina Potočki.

O DELAVNICI:

Marisa Carnesky, ob mešanici gledaliških vaj, gibov, vokalnih skladb, tehnik butoh plesa in vaj, ki jih sestavi sama, dela z udeleženci delavnice, na kateri razvijajo gledališke zamisli in točke za izvedbo kratkega kabareta ali fizičnega gledališča. Rasp Thorne se posveča predvsem udeležencem, ki se želijo bolj ukvarjati z zvokom in glasbo.

Carnesky in Thorne med štiridnevnim projektom udeležence vodita in jim pomagata pripraviti kratke točke, ki bodo po zaključku projekta predstavljene v klubskem okolju. Zaželeno je, da imajo udeleženci izdelano osnovno predstavo o svoji točki, čeprav bodo tudi na delavnici predstavljenih posnetkih različnih mednarodnih performerjev iz preteklosti in sedanjosti lahko našli navdih in pomoč za oblikovanje nečesa osupljivega in neobičajnega!

Londonska umetnica Marisa Carnesky se ukvarja s performansom že več kot dvajset let, predvsem s sodobnim kabaretom, živo umetnostjo in gledališčem. V Veliki Britaniji je najbolj znana po svojem velikem multimedijskem live art ‘vlaku strahov’ Carneskys Ghost Train, ki je lociran v Blackpoolu na severu Anglije. Pred skoraj desetimi leti je na Mestu žensk nastopila z dvema ‘one-woman’ predstavama, vključno z Jewess Tattooess (Potetovirana idinja), s katero je gostovala tudi na Hrvaškem in v Srbiji. Od devetdesetih let dela v klubih, kjer v svojih kabaretnih performansih redno uporablja iluzionizem. V londonskem Roundhouse že četrto leto vodi tečaj o ustvarjanju kabareta.
www.carneskysghosttrain.com
www.carnesky.com

Rasp Thorne, performer in glasbenik iz New Yorka, je veliko delal na newyorški in londonski sceni performativnih umetnosti. Trenutno je na turneji s svojo skupino Rasp Thorne and the Briars. Je reden sodelavec Marise Carnesky na njenih delavnicah.
www.myspace.com/raspthorne
www.myspace.com/raspthorneandthebriars

Organizacija: Zavod Emanat in Mesto žensk - Društvo za promocijo žensk v kulturi
V sodelovanju: Klub Gromka, Metelkova mesto.


kontakt: agon@emanat.si
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz