PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 17. september 2011

22:00 - Koncert
ROSA PARKS (Madž) + EMPHASIS (Hr)

The more and more I induldge into this style of post-rock makes me question how beautiful sounds can come out of such an instrument. A guitar may be just a guitar to some people but to Rosa Parks it's a tool. It's a tool and an expansion of your mind.(No Gods, No Masters blog)

Eksperimentalno instrumentalno post rock skupino Rosa Parks sestavlja četverec iz Gy?r, Madžarske. Njihova glasba je neoporečna; energična in s kompleksno glasbeno strukturo. Odlikuje jo dovršen zvok kitare, ki omogoča pretočnost med nežnimi, melanholičnimi deli in zvokovnimi sunki, ki poslušalca hipoma prebudijo iz zasanjanega valovanja. Navdih črpajo iz  Explosions in the Sky, Caspian, This will destroy you, ASIWYFA, Scraps of Tape ipd. Leta 2010 s izdali album 'Black Is The Color Of Bondage, Blue Is The Past', trenutno pa končujejo LP split z Ana never iz Srbije. V prihajajoči jesenski turneji, razdeljeni na dva dela, bodo igrali skupaj z Downfall of Gaia, Khuda in Mediocracy.
http://www.myspace.com/rosaprks
https://www.facebook.com/pages/Rosa-Parks/200962663269?sk=info
 

Atmosferični post-metalski trio Emphasis prihaja iz ?akovca. Za seboj imajo album z naslovom "Elements of Morrow", ki je izšel pri neodvisni romunski založbi Asiluum. Ustvarjajo intenzivno instrumentalno glasbo, miks elektro samplov in distorziranih kitar, največkrat pa jih primerjajo z skupinami kot so Cult of Luna, Isis, Pelican ipd. Med ostalim so igrali skupaj z ameriškimi Rosetta in Caspian, na ljubljanskem odru pa ste si jih lahko letos jauarja ogledali skupaj s švedskimi Pg.Lost.
http://www.myspace.com/emphasiscro
https://www.facebook.com/pages/Emphasis/108054094639?sk=info


kontakt: jasna.babic@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz