PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 27. oktober 2011

22:30 - Defonija
REVERIE FALLS ON ALL (Turčija)

Defonija se topot postavi na most vseh mostov. Kdor si je ogledal dokumentarni film Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul, v katerem nemško-turški režiser Fatih Akin in zvedavi narator Alexander Hacke (član slavnega benda Einstürzende Neubauten) predstavljata intrigantno, bogato in raznolično glasbeno sceno v Istanbulu, ta si je zagotovo zapomnil poseben zven skupine Replikas. Replikas, uveljavljen alternativni "anatol-rock" bend bo v soboto, 29. oktobra nastopil v Kinu Šiška. Dva člana Replikas pa bosta kot zasedba Reverie Falls On All (RFOA) dva dni pred tem predstavila svojo nenavadno novo muziko še v našem klubu!

RFOA je eksperimentalni glasbeni projekt Bark?na Engina in Buraka Tamerja. Zvočne improvizacije, ki jih duo procesira, se raztezajo v različne teksture akustičnih instrumentov in njihovih posebnih odzvenov v prostorih. V to strukturo se ustvarjalca sčasoma vmešata še kot kitarski duo, vešč v glitchu, nojzu, glasbi XX. stoletja, klasični kompoziciji - tako zahodni kakor vzhodni.

Po svojem prvem albumu Clouds In Our Room (2006) sta se RFOA osredotočila na žive nastope. Dogodek (trenutek, naključje) in arhitektura prostora, ki v njem nastopata, je za njun zven osrednjega pomena: digitalni šumi, ambientalni nojz, vdori offa ... postanejo elementi njunih kompozicij, ki vsaka predstavlja svojo kodo v določenem časovnem okviru. Te zvočne kode dogodka se povezujejo z močno refleksijo vsakdana in naposled prelevijo v svojevrstno glasbeno strukturo.

Leta 2007 sta RFOA sodelovala pri slavnem umetniškem projektu Istanbulmap, za katerega sta prispevala komad "?MÇ". "V živo" posnet album Passed Ones sta izdala leta 2009. Vsi posnetki dua so na voljo brezplačno prek on-line diskografije na www.reveriefallsonall.com.

 

Koncertu bo sledil zvočni set DJ ZENFa (Slovenija).
 
Organizacija: Defonija/Klub Gromka in Cross Border Experience project / Mirovni inštitut Ljubljana
www.crossborderexperience.org

     

S podporo: Projekt “Cross Border Experience” podpira Evropska komisija. Za vsebino tega dokumenta so odgovorni avtorji sami. Vsebina ne odseva mnenj Evropske komisije. Evropska komisija ni odgovorna za kakršnokoli nadaljnjo uporabo informacij.

 


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz