PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 5. april 2012

22:00 - Koncert
SLOW MOTION GENOCIDE (I) + CANYON OBSERVER (Slo)

Še sveži, lani nastali ekipi Specialka in Rnka Rnka tokrat združujeta moči. V četrtek  namreč v klubu Gromka gostita prodorni italijanski instrumentalni trio Slow Motion Genocide in najglasnejše domače presenečenje lanskega leta – The Canyon Observer.

Slow Motion Genocide (I, post - everything)
Direktno z juga italijanskega škornja se bo na udobnih skuterjih in z obveznimi sončnimi očali v Gromko pripeljala trojica, ki sliši na ime Slow Motion Genocide. Post-rock je prelahka oznaka za bend, ki črpa tako v tovarni stare rockovske tenkočutnosti, kot pri poznejših post-punkerskih divjakih, vse skupaj pa zliva v z močno dinamiko začinjene instrumentalne zgodbe. Te so prepričale tudi italjansko založniško hišo New Model Label, ki je zasedbi založila prvenec, tega pa si je nemudoma sposodila še italijanska raziskovalna oddaja Tg2 Dossier (Rai 2) in z njim zvočno opremila dokumentarni film o gradnji južne italijanske avtoceste Ionica in mafijskem vplivu nanjo. Da pa glasba Slow Motion Genocide ni le primerna podlaga za mafijske zgodbe, je bend dokazal še z avdiovizualnim dogodkom From The World To The Roots, ki je nastal pod mentorstvom popularnega italijanskega pisca, režiserja in performerja Alessandra Baricca ter njegove izobraževalne ustanove The Holden School.

WEB: http://slowmotiongenocide.blogspot.com/ 
SOUNDCLOUD: http://soundcloud.com/fpreziosi/sets/slow-motion-genocide-1 
VIDEO (Your Strength Is My Weakness): http://www.youtube.com/watch?v=CnDDjPcCG78

The Canyon Observer (Slo, post/sludge/noise)
Eksotične oznake kot so sludge, atmosferični noise in post-metal krojijo zvok osrednjeslovenske peterke, ki je na oder prvič stopila lani ter po hitrem postopku razparala marsikateri domači oder. Za dober teden so zavili še na Balkan, tokratni koncert v Gromki pa bo služil tako preizkušanju novega materiala kot tudi ogrevanju pred njihovo prvo evropsko turnejo na katero se odpravljajo dan pozneje. Avstrijci, Madžari, Čehi in Slovaki jih pričakujejo odprtih rok.

WEB: http://thecanyonobserver.tumblr.com 
EP: http://kaparecords.bandcamp.com/album/the-current-of-her-ocean-brings-me-to-my-knees 
VIDEO (My Will): http://tinyurl.com/5v27pje� 

after: DJ Holo (rolaSpecialka)


kontakt: specialka.events@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz