PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 20. februar 2004

21:00 - Klubski večer
FATAL ERROR PARTY #10

Old skool-beepy-chip-electro-micro-computer-game-synth-pop-cyberpunk štala

DJs [b]Pero-Fotar & Vučko[eb]

Video projekcije: Arkade machine games + Commodore 64 games & intros + VJ
Kanank

Fatal Error predstavlja predvsem elektronsko glasbo, narejeno z enostavnimi zvočnimi čipi, analognimi sintetizatorji, raznimi beepy elektronskimi efekti in igračami, ki dajejo muziki zelo poudarjeno melodijo in toplino. Vzorci zvoka prihajajo iz enostavnih piskov, raztrganih basovskih linij, analognih sintetičnih valovanj in digitalnih zvokov od A do , podkrepljenimi z robotskimi ali naravnimi vokali, ki se prepletajo s kompaktnimi digitalnimi ali razpršenimi analognimi noise udarci.

Za muziko bosta skrbela [b]Pero-Fotar & Vučko.[eb]

Imeli boste priliko slišati muziko, narejeno s starimi računalniki kot so ZX Spectrum 48K, ZX Spectrum 128K, Atari ST, Atari XL/XE, Commodore 64, Amiga 500, MSX, PC (AdLib soundcard) & PC 486. Potem bo tudi nekaj muzike iz zelo znane konzole SNES in muzika iz igric Arkade. Se pravi, da bo na vposluh predvsem muzika iz starih računalniških igric, introtov in demotov. Tu boste imeli priliko slišati veliko legend računalniške glasbe kot so Rob Hubbard, David Whittaker, Chris HA1lsbeck, Jeroen Tel in Allister Brimble. ?e je kdo kdaj igral igrice kot so Golden Axe, Cyberpunks, Yo!Joe!, One man and his Droid, Midnight Resistance, Cybernoid II, Gods, Myth, Deliverance, Dizzy, Hammer Fist, Silk Worm, Super Turrican, Alien Breed ... bo užival še toliko bolj. Toda to še ni vse, imeli boste priliko slišati tudi muziko iz igric Arkade. To so igrice, narejene za igralne avtomate, ki so seveda med seboj zelo različni in se družijo v MAME (Multiple Arcade Machine Emulator). Pri njih je zvok zelo zanimiv in tudi zelo raznolik, saj so ti igralni avtomati uporabljali - in še uporabljajo - več kot 50 različnih čipov/kartic za zvok, kar daje muziki dejansko originalnost in raznolikost. Poleg tega se bo vrtelo še veliko modulne muzike raznih samostojnih "home made" komponistov. Na sporedu pa bo tudi nekaj novejše računalniške muzike. Tu mislimo na kompozicije z novejših PC/Amiga kompjuterjev.

Kar se tiče tako imenovane "real" muzike (se pravi tiste, ki je - za razliko od računalniške, večinoma skomponirane na računalnikih - zaigrana na elektronske inštrumente), bo na voljo marsikaj od začetka elektronske glasbe tja do leta 1990. Tu boste imeli priliko slišati odlično muziko izvajalcev, kot so naprimer Kraftwerk, Depeche Mode, The Human League, Jean-Michel Jarre, OMD, John Foxx, Visage, Jazzu, Miha Kralj, Vangelis, John Carpenter ...). Nekaj pa bo tudi novejše elektronike raznih izvajalcev, izvajalk (Aphex Twin, Add N to (X), Mouse on Mars, GusGus, Fluke, BjA¶rk ...).

Potem bo padlo tudi nekaj čisto nove elektronske glasbe umetnikov, ki prisegajo na prve elektronske zvoke, kakršni so prihajali iz prvih elektronskih inštrumenov in igrač. Za melodijo uporabljajo beep in buzz zvoke, za ritem pa kake raztrgane basovske linije in noise efekte kot bobne, ki držijo ritem. ?ez vse to pa nekateri dodajo še svoj vokal, ponavadi kar čez kak čuden distortion, tako da izpade še vokal nekoliko buzzy, vse skupaj pa prav simpatično. Takšno muziko smo imeli, vzemimo, priliko slišati tudi v klubu Gromka na nastopu RA¤uberhA¶hle za lanski festival Mesto žensk. Na zalogi imamo še nekaj projektov podobnega šmorna (Minipli 550, Egotronic, SlagsmÄolsklubben ...), tako da vsi, ki ste bili na koncertu RA¤uberhA¶hle in vam je bilo tam všeč, nujno pridite še na Fatal Error.

V nadaljevanju noči se bo slišati tudi dobri stari pank, pri katerem so prvi bendi v svojih komadih še uporabljali elektroniko. Tu imamo v mislih reči kakor 92, Berlinski zid ... in še nekaj začetkov jugoelektronike: Borghesia, 300.000 Verschiedene Krawalle ... Slišati bo mogoče tudi nekaj novega underground cyberpunka: The Nazis from Mars, Gwem & The Gwemettes, KGB ...

Pero-Fotar vam bo poleg že omenjenega predstavil tudi svojo lastno glasbo, kakršno ustvarja v prostem času.

Poskrbljeno bo tudi za video projekcije. Na platno se bodo predvajale igrice iz Arkade avtomatov + igrice z naprave Commodore 64. Za popestritev vsega vam bo še VJ Kanank na platnu zavrtel še svoje umetnije.

Lepo vabljeni vsi, naj vas pride čim več, da skupaj doživimo lep in nepozaben večer. Vstopnine ni, kar pomeni, da je party samo za vas in naj vas strga tako kot [b]Fatal Error Crew[eb].

P.S. Vsi, ki bi želeli poslušati Fatal Error party muziko tudi doma, boste lahko za DJ pultom dobili tudi kak CD-R z MP3ji.

"Low tech music for High tech people."

[b]Fatal Error Crew[eb]


kontakt: pero_fotar@hotmail.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz