PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAčetrtek, 26. februar 2004

18:00 - Delavsko-punkerska univerza
DOROTHEE WIERLING: Ljubezen in vojna. Družinska korespondenca 1914-9

VII. letnik DPU
tema LJUBEZEN IN POLITIKA
dvanajsto predavanje

Dorothee Wierling bo na predavanju poskusila raziskati fenomen ljubezni v vojni in hkrati ljubezen do vojne. To bo storila na osnovi družinske korespondence med Lily Braun, znano feministično socialistko, njenim možem Heinrichom Braunom, socialdemokratom, in njunim sinom Ottom Braunom, ki se je leta 1914 javil kot prostovoljec na fronto. Temeljna vprašanja, ki si jih zastavlja v predavanju, so, kako je I. svetovna vojna spremenila odnose med spoloma ter odnose med generacijami, še posebej pa, katere emocije je izzvala.

D o r o t h e e W i e r l i n g je znanstvena sodelavka na univerzah v Essnu in Hagnu. Bila je štipendistka na univerzi v Tel Avivu, na Centru za sodobno historično raziskovanje v Potsdamu in na Max-Weber-Kolleg univerze v Erfurtu. Kot predavateljica je gostovala na univerzah v Washingtonu, Seattlu, Michiganu, Ann Arborju in Erfurtu. Ukvarja se z zgodovino vsakdanjega življenja, zgodovinsko antropologijo, s študijami spolov in politično filozofijo.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

[b]Nasvidenje v naslednji revoluciji![eb]


kontakt: oberstar@mail.ljudmila.org
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz