PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 26. april 2012

16:00 - ANTIFA FEST
CATHETER (USA) + STREETWALKER (USA) + KURWA APARATA (AT) + AKTIVNA PROPAGANDA (Slo)

Po dvoletnemu premoru se na Metelkovo zopet vrača Antifa Fest. Vedno je čas, da obudimo stare vrednote strpnosti, konsolidiramo stare in ustvarimo nove vezi za upor proti vsem oblikam fašizma. Povejmo glasno NE institucionalnemu in uličnemu fašizmu. Poskrbimo za boljši jutri, za družbo brez mej med ljudmi, narodi, rasami, kulturami, spoli in razredi. Zato vabljeni na druženje, predavanja in delavnice čez dan ter večerni koncert.

Dnevni program:

a ) Projekcije v klubu Gromka

16:00 Sanje črno-bele mavrice (2010)
Dokumentarni film Sanje črno-bele mavrice je mladinski video prispevek boju proti diskriminaciji. Skozi osebne izpovedi posameznikov prikazuje drugačnost kultur in oblike diskriminacije, s katerimi se srečujejo. Prikazuje kako je spoznavanje drugačnosti nujno za odpravo predsodkov in zmanjšanje napetosti v družbi. Uvodno besedo nam bo povedala ena od avtoric filma Metka Bahlen.

16:45 Noise and Resistance (2011)
Noise and Resistance je dokumentarni film, dobitnik nagrad, ki prikazuje punk gibanje kot vitalno artikulacijo upora. Avtorice na svoji poti po evropskih subkulturnih prostorih orisujejo vojno proti kapitalizmu in ostalim mehanizmom ločevanja in izključevanja. Film je prikaz politične scene, zgrajene na solidarnosti, glasba in „naredi sam“ etika pa sta osrednji orodji izražanja upora in ustvarjanja paralelnih anti-mainstreamovskih svetov.

b) Okrogli mizi v [A]infoshopu

18:30 Fašistične težnje v zdravstvu in družbi, ki tako zdravstvo omogoča.

Zdravstvo se rado predstavlja kot sklop družbeno nevtralnih praks, ki temeljijo na objektivnem znanju, vendar temu še zdaleč ni tako. Zdravstvo je vpeto v družbo in kot tako poustvarja politike in prakse izključevanja. O teh nam pričajo izkušnje migrantov, izbrisanih, homoseksualcev in drugih marginaliziranih skupin. Na prvi okrogli mizi večera nam bosta kulturni antropologinji dr. Uršula Lipovec Čebron in Tanja Kovačič natančneje predstavili mehanizme izključevanja znotraj zdravstvenega sistema. Prva bo svoj prispevek osredotočila na nestrpnost zdravstva do izbrisanih in delavcev migrantov ter njihovo iznajdljivost v situacijah, v katere so bili vrženi. Druga pa nam bo predstavila nestrpnost in nerazumevanje do aseksualnosti in aseksualcev, ki vladata v medicini.
Dogodek povezuje Jernej Rejc, ASS

20:15 Specizem
Druga okrogla miza bo gostila mag. Markota Čenčurja, ki bo povedal nekaj več o mitih uživanja mesa in zakaj ti ne držijo. Po diskusiji bo Veganska iniciativa predstavila različne pristope boja znotraj gibanja za pravice živali. Predavanju bo sledila diskusija.

OD 18:00 NAPREJ "HRANA, NE BOMBE" V ČRNI KUHINJI PRED GROMKO

22:00 KONCERT:

Catheter so grind skupina iz Colorada (ZDA), ki že 15 let igra hiter in močen grind. Za seboj imajo 2 albuma in okrog 20 splitov z bendi kot so Unholy Grave, Rot in Massgrave. Za razliko od večine novejših bendov, ki se klasificirajo kot grind, Catheter  žagajo po starošolskem death/grind sistemu brez monotonije, hitro in histerično. Svojo jezo usmerjajo proti  trenutni politični situaciji in zagovarjajo osvoboditev živali.
http://www.myspace.com/catheter

Streetwalker so bend iz Seattle-a, ki ne igra grunge, ampak crust/ thrash nabrit z jeznim ženskim vokalom.
http://www.myspace.com/streetwalkerseattle

Kurwa Aparata je bomba iz Dunaja in njihovo umazano hardkorčino pri nas že dobro poznamo. Ekipa iz EKH skvota je svoje dretje in udarjanje na Gromkinem odru nazadnje izvajala »davnega« 2006, leta 2010 pa smo jih zadnjič v Sloveniji lahko videli na Kamun festu in NBJ.
http://www.med-user.net/~kurwaaparata/


Aktivna propaganda
je eden najprepoznavnejših slovenskih anarcho hardcore bendov. Na sceni so od leta 1999, za seboj imajo že na stotine koncertov po vsej Evropi, letos pa nam bodo na Antifa festu, kot vedno brez dlake na jeziku, v veselje vseh fanov predstavili nove pesmi, katere bomo lahko slišali tudi na novem albumu, ki ga bodo promovirali 12. junija v Gali Hali.
http://www.myspace.com/aktivna666
https://www.facebook.com/pages/Aktivna-Propaganda/41822452508

 

 


kontakt: maltretator@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz