PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 28. februar 2012

20:00 - Klubski večer
The Convoy Tour: 25 Years of The Ex + Abstract Truth

20:00
Gromki kino
The Convoy Tour: 25 Years of The Ex (turneja 2004, izdano 2009)
http://www.theex.nl/disco/convoy.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

The Ex (foto: Nick Helderman) so najbrž eden izmed največjih bendov, kar jih poznamo. Pozornost in spoštovanje zbudijo že zato, ker se nenehoma upirajo sleherni paradigmi in gredo - tako v estetskem kakor političnem ali osebnem smislu - ves čas naprej. Izzivajo predvsem sami sebe, nenehoma tvegajo, negujejo presenečenje in eksperiment in se v svoji nekajdesetletni zgodovini niso nikdar uklonili korporativni mentaliteti. Novembra 2004 se The Ex po dvodnevni zabavi za 25. rojstni dan iz amsterdamskega kluba Paradiso družno s 35 ljubimi glasbenimi gosti odpravijo na turnejo po Franciji. Druščina je izjemno raznolika in dodobra potrjuje neverjetne širjave benda: nizozemski ICP Orchestra, britanski saksofonist-inovator John Butcher, japonska plesalka Hisako Horikawa, etiopska mojstra Getatchew Mekuria in Mohammed Jimmy Mohammed, italijanski jazzovski ekstremisti Zu, trio Thermal, hardkorovec Ian MacKaye, Anne-James Chaton, The Evens, Han Bennink, Silent Block, Api Uiz, Wilf Plum, Zea ... Turneja je praznik Glasbe z veliko začetnico, ki ga nikakor ne gre zamuditi!

+

21:30
klubska Gromka


Vrli sukalec muzik Abstract Truth tokratni večer posveča slavnemu amsterdamskemu bendu The Ex in njihovi širni okolici. Zgodba, ki se je leta 1979 začela kot strasten anarcho-punk, se je v desetletjih dela in poznanstev razširila v povsem samosvoje, neverjetno produktivno glasbeno polje, ki mu ni para. To polje namreč sega k najrazličnejšim odvodom, integralom, funkcijam z vsega sveta ... Na sporedu bo veliko raznolične dobre godbe za poplesavanje, razmigavanje možganskih celic, plodno debato. "Forward in all directions!"
www.theex.nl/
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ex_%28band%29


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz