PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 28. februar 2012

20:00 - Klubski večer
The Convoy Tour: 25 Years of The Ex + Abstract Truth

20:00
Gromki kino
The Convoy Tour: 25 Years of The Ex (turneja 2004, izdano 2009)
http://www.theex.nl/disco/convoy.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

The Ex (foto: Nick Helderman) so najbrž eden izmed največjih bendov, kar jih poznamo. Pozornost in spoštovanje zbudijo že zato, ker se nenehoma upirajo sleherni paradigmi in gredo - tako v estetskem kakor političnem ali osebnem smislu - ves čas naprej. Izzivajo predvsem sami sebe, nenehoma tvegajo, negujejo presenečenje in eksperiment in se v svoji nekajdesetletni zgodovini niso nikdar uklonili korporativni mentaliteti. Novembra 2004 se The Ex po dvodnevni zabavi za 25. rojstni dan iz amsterdamskega kluba Paradiso družno s 35 ljubimi glasbenimi gosti odpravijo na turnejo po Franciji. Druščina je izjemno raznolika in dodobra potrjuje neverjetne širjave benda: nizozemski ICP Orchestra, britanski saksofonist-inovator John Butcher, japonska plesalka Hisako Horikawa, etiopska mojstra Getatchew Mekuria in Mohammed Jimmy Mohammed, italijanski jazzovski ekstremisti Zu, trio Thermal, hardkorovec Ian MacKaye, Anne-James Chaton, The Evens, Han Bennink, Silent Block, Api Uiz, Wilf Plum, Zea ... Turneja je praznik Glasbe z veliko začetnico, ki ga nikakor ne gre zamuditi!

+

21:30
klubska Gromka


Vrli sukalec muzik Abstract Truth tokratni večer posveča slavnemu amsterdamskemu bendu The Ex in njihovi širni okolici. Zgodba, ki se je leta 1979 začela kot strasten anarcho-punk, se je v desetletjih dela in poznanstev razširila v povsem samosvoje, neverjetno produktivno glasbeno polje, ki mu ni para. To polje namreč sega k najrazličnejšim odvodom, integralom, funkcijam z vsega sveta ... Na sporedu bo veliko raznolične dobre godbe za poplesavanje, razmigavanje možganskih celic, plodno debato. "Forward in all directions!"
www.theex.nl/
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ex_%28band%29


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz