PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

nedelja, 15. julij 2012

21:00 - Koncert
LOOKING FOR AN ANSWER (Es) + LOMA PRIETA (ZDA) + BEYOND PINK (Swe) + DEER IN THE HEADLIGHTS (BIH)

Grind. In Hardcore. In Crust punk. Pa še kaotičen HC/screamo.
Human beans & R.A.F.A.L. & Panda banda. V sodelovanju.

Loma Prieta iz San Francisca prihaja v Slovenijo zopet po dveh letih. Člani skupin kot so Punch, Beau Navire, Us haunted bodies,... so v 7 letih delovanja izdali že kar nekaj plošč, večinoma pri lastni založbi Discos Huelga, z najnovejšo izdajo IV, katero bodo na turneji promovirali, pa so debutirali na Deathwish-u. Ime, ki so ga vzeli po enem od najodmevnejših potresov v ZDA, vsekakor dobro opisuje bend - Loma Prieta s svojo intenzivnostjo pretresa drobovje in lomi dušo. "When the band is on the attack...it bleeds tracks into one another, keeping the listener from ever being able to take a breath."
http://deathwishinc.com/bands/133/ 

Deer in the headlights prihajajo iz Banje Luke in po nekaj neuspelih poskusih končno prihajajo tudi v Slovenijo. Za seboj imajo že kar nekaj kilometrine, kljub kratkem času obstoja. Z mešanjem mračnega hardcore-a in screama z ženskim vokalom sodijo med najobetavnejše bende z balkana.
http://deerintheheadlights.bandcamp.com/


Looking For An Answer so grind band iz Madrida, ki je od 1999 do danes pljunil že 3 albume in cel kup splitov, med ostalimi, kot se za prave grinderje spodobi - z Agathocles, pa tudi z legendarnimi Ratos de Porao in Catheter. Bend sestavljajo tudi člani legendarnih morilcev Machetazo. Njihova muzika je mešanica grindcorea z vplivi old school Death Metala, v nekaterih komadih smrdijo na Carcass/Entombed kotkejl. Čeprav vam bo njihov sound dal vtis da pojejo o kanibalizmu in sežiganju porodišnic, besedila benda ciljajo na socialne tematike, živalske pravice in so skupaj z elementom brutale zanimiv zalogaj za vse ljubitelje nesramnega hrupa in fair playa!
http://www.facebook.com/LookingForAnAnswer

Za tiste, ki jih ne poznate, vseženski švedski bend Beyond Pink žaga že desetletje. Dekleta dobro vedo kako prenesti svetu svoje goreče sporočilo, kar smo lahko slišali tudi lani v Krškem. To je muzika za vse, ki imate radi hiter hc, crust, pa zvok riot grrrls in tradicionalni švedski hc/punk iz 80-ih. Ti široki vplivi se močno odražajo v njihovi glasbi in jo naredijo neposredno, energično in močno; ima vse kar potrebuje pankerska duša: je hitra, je težka, je jezna. Poleg tega je melodična, svoje pa prispevajo tudi seksi ženski vokali. V ne-seksističnem smislu seveda :) Besedila gredo z glasbo, izražajo jezo in kritičen pogled na teme kot so mačizem/seksizem, policija, korporativni kapitalizem in finančne institucije, pro-life fundamentalizem in podobno, to je prava pank poezija v svoji najčistejši obliki. Skratka, dekleta so carice!
http://www.last.fm/music/Beyond+Pink

BODITE TOČNI - MI BOMO:))« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz