PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 15. februar 2012

17:00 -
MIROVNI INŠTITUT in DELAVSKO-PUNKERSKA UNIVERZA vabita na okroglo mizo PRIMER PREDRAG TOPI? ali SOLIDARNOST NA PREIZKUŠNJI

MIROVNI INŠTITUT in DELAVSKO-PUNKERSKA UNIVERZA

 

vabita na okroglo mizo

PRIMER PREDRAG TOPI? ali SOLIDARNOST NA PREIZKUŠNJI

Dogodek organiziramo ob izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi Predragu Topi?u, predsedniku Sindikata izvajalcev pristaniških storitev (SIPS), ki ga kot sindikalnega zaupnika varuje 113. člen Zakona o delovnih razmerjih. Z dogodkom bomo izrazili solidarnost s človekom, ki je bil kaznovan, ker se je angažiral za pravice najbolj ranljivih delavcev v podizvajalskih podjetjih, in pokazali, da nihče v podobnih okolišÄinah ne bo ostal sam.

Na okrogli mizi bomo predstavili razloge in boje ob lanskoletni avgustovski stavki pristaniških delavcev v Luki Koper in solidarnost drugih delavcev z njimi. Govorili bomo o neizpolnjenih obljubah, s katerimi se je končala stavka, in o pritiskih na delavce odtlej. Pogovor bomo namenili tudi položaju delavcev na sploh v fiktivnih storitvenih podjetjih, katerih edini kapital je delovna sila, s katero trgujejo. Slišali bomo o težavah delavcev, ki izhajajo iz sistema podizvajalskih podjetij (outsourcing) in so jim izpostavljeni tako delavci Luke Koper kot zaposleni v drugih podjetjih v Sloveniji.

Na okrogli mizi bodo govorili prizadeti, osebe, ki so spremljale dogodke od blizu, strokovnjakinja za delovnopravno zakonodajo in predstavniki sindikatov:

Predrag Topi? (predsednik Sindikata izvajalcev pristaniških storitev)
Mladen Jovičič (Sindikat žerjavistov pristaniških dejavnosti v Luki Koper)
Goran Lukič (Zveza svobodnih sindikatov Slovenije)
Eva Brajkovič (antropologinja, raziskovalka, aktivistka)
Barbara Kresal (Fakulteta za socialno delo)
Mile Zuki? (Aktivist Alternativa obstaja)

V času prireditve bomo zbirali prostovoljne prispevke za Predraga Topi?a, ki mu jih bomo ob zaključku prireditve izročili. V največjo oporo pa bo predsedniku sindikata in njegovim tovarišem vaša udeležba in širše poznavanje njihovih težav.

Okroglo mizo bosta vodili Uršula Lipovec ?ebron in Maja Breznik.

Vljudno vabljeni!

Za organizatorja, Maja Breznik« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz