PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 24. oktober 2012

21:00 - R.A.F.A.L.
ISKRA (Ca) + AHNA (Ca) + HUMAN HOST BODY (Slo)

Iskra je kanadski anarho crust bend ustanovljen pred desetimi leti. Ob tej obletnici so se odpravili na evropsko turnejo in končno se bodo ustavili tudi pri nas.
Z mešanjem elementov angleškega crust punka in zgodnjega skandinavskega black metala so ustvarili svoj žanr in ga poimenovali “blackened crust”. Ta izraz so sicer prvič uporabili Black Kronstadt (kjer so prej igrali nekateri Iskrini člani) v 90-ih, zdaj pa je ta postal sinonim za Iskrin stil. Kljub temu so v zadnjem času spremenili svoj glasbeni izraz in začeli vnašati tudi elemente grinda ter death metala. Tako se zdaj poimenujejo kot “anarchist metal”. Njihova besedila - prej bolj direktna, sedaj bolj poetična – se vseskozi držijo anarho-pankerske manire.
Kot posamezniki promovirajo samo-zanesljivost, samo-organizacijo ter prevlado posameznika nad političnimi strukturami velikega formata. Politiko vidijo predvsem kot prakso, ki se izvaja lokalno ter se prilagaja glede na želje in potrebe tistih, ki jih neposredno zadeva.
http://www.iskracrust.com/main.html

Dvojec Ahna prav tako prihaja iz Kanade. Malo drugačen bend za vse, ki želite slišati nekaj težjega. V njuni glasbi se srečujejo grind, sludge, doom, powerviolence; žanri, ki so si prijetno nasprotni pa vendar tako združljivi. V stilu Corrupted, Burning Witch in podobno.
http://ahna.bandcamp.com/
www.facebook.com/ahnadroneviolence

Anarho anti-civilization krasterje Human Host Body poznamo že vsi. Po dolgem letu bodo zopet zažgali na Gromkinem odru! Ostajajo zvesti svojemu stilu metala, hardcora, crusta in sludga, ter prisegajo na D.I.Y. etiko. Odličen bend, ki strune brusi že okrog 10 let in nič ne kaže, da bo kmalu odbrusil svoje.
www.myspace.com/humanhostbody
http://pandabanda.bandcamp.com/album/tape

In ne pozabite - KONCERT SE BO ZAČEL TOČNO :)

 kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz