PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 1. april 2004

18:00 - Delavsko-punkerska univerza
DOLORES RICHTER: Eros in politika

VII. letnik DPU
tema LJUBEZEN IN POLITIKA
šestnajsto predavanje

Podnaslov predavanja: [b]Pomen resnice in zaupanja med spoloma za nenasilno kulturo[eb]. Eros je močna in navdihujoča sila, gibalo življenja. ?e jo sprejmemo in integriramo v našo kolektivno zavest, bo v naše skupnostno življenje vrnila ustvarjalne in zdravilne vire. Dolores Richter bo predavala o ideji osvobojene ljubezni in o poskusu, živeti s takšno ljubeznijo v skupnosti ZEGG. Nov koncept ljubezni potrebuje tako duhovno bazo kakor tudi osebno rast in nove družbene strukture. Ljubezen ni zgolj nekaj, kar se nam zgodi, ampak tudi nekaj, kar lahko preučujemo in česar se priučimo. Kakšne vrste komunikacije potrebujemo, da bi ljubezen in spolnost osvobodili strahu in nezaupanja? ZEGG je nemška skupnost, kjer živi 80 odraslih in otrok, ki se duhovnih, družbenih in seksualnih interakcij med ljudmi lotevajo z osvežujočo odkritostjo in odločnostjo, je eksperimentalen prostor za nove življenjske stile in ljubezen brez strahu. ZEGG ustvarja temelje za ekološko, nenasilno in čutno kulturo. V skupnosti si prizadevajo, da bi dosegli notranji in zunanji mir in način življenja, ki ne temelji na izkoriščanju drugih delov sveta.

Predavanje se bo začelo s projekcijo kratkega, 30-minutnega dokumentarnega filma: ZEGG - Video. Film prikazuje vsakodnevno življenje članov komune, ustanovljene iz nekdanjega Centra za eksperimentalno oblikovanje (bolj znanega pod kratico ZEGG). Posnet, zrežiran in zmontiran je bil leta 1998 v komuni.

D o l o r e s R i c h t e r (rojena leta 1959, mati sedemletnega sina) že 22 let deluje pri grajenju skupnosti, od tega že 12 let živi v skupnosti ZEGG v bližini Berlina, ki si prizadeva ustvariti kulturne pogoje za živahno in humano družbo. Njeno delo in pozornost sta usmerjena v pridobivanje znanj in orodij, ki pripomorejo k utemeljevanju komunikacije v zaupanju in jasnosti, ljubezni in spolnosti v resnici in zavedanju samega sebe, in so-bivanja in so-delovanja v zavesti o tem, da smo del celote: da se zavedamo naših zgodovinskih virov v skupnosti in naravi.

[b]Nasvidenje v naslednji revoluciji![eb]


kontakt: oberstar@mail.ljudmila.org
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz