PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 27. april 2013

20:00 -
XII. ANTIFA FEST

 Spet je čas, da obudimo stare vrednote strpnosti, konsolidiramo stare in ustvarimo nove vezi za upor proti vsem oblikam fašizma. Povejmo glasno NE institucionalnemu in uličnemu fašizmu. Poskrbimo za boljši jutri, za družbo brez mej med ljudmi, narodi, rasami, kulturami, spoli in razredi. Zato vabljeni na druženje in predavanja čez dan ter večerni koncert.

Dnevni program: https://www.facebook.com/events/352897334810128/?fref=ts

Koncert:

Warfare so nastali 1981 v Gorici, pod imenom Warfare? in že takrat igrali punk z močnim političnim sporočilom v rangu angleškega anarcho punka, ampak z večjo dozo hardcora. Svojo jezo s tematikami proti mučenju živali, politične nekorektnosti in krutosti ljudskega uma, so promovirali po evropskih odrih skupaj s heroji svoje generacije, kot so Dead Kennedys, U.B.R., Wretched in Eu's Arse, čigar vokal je pevec iz istih Warfare. Leta 1984 so izdali split LP s prav tako legendarnimi italijanskimi hardcoraši Upset Noise in po tem za dosti časa prekinili z delovanjem. Letos prihajajo v Gromko na Antifa fest in brez dvomov bo koncert enkraten.
http://www.youtube.com/watch?v=vRJ-OFCFh6k

Žmanjana Dica že približno 13 let igrajo hiter starošolski hardcore/punk s tipičnim prizvokom pulskih bendov, kot so Pasmaters, Tutta Forza , S.M.C. in Nulla Osta, od katerih člani tudi igrajo v bendu. Nazadnje so na Gromkinem odru divjali leta 2007 na AntiFa Festu in zdaj je po točno 6 letih prišel čas za nujen répète!
http://www.youtube.com/watch?v=O4pX2LCt89g

Final Approach že 10 let šopajo old school hardcore, ki zveni kot mešanica bostonskih bendov iz 80ih ter jugo aktivističnega hardcora ala Aktivna Propaganda, Razlog za, FxPxO. itd. Danes lahko rečemo, da igrajo tipičen Krško/HC, čigar norme še zmeraj definirajo skupaj z lokalnimi bendi kot so Growing Rats, Positive Direction itd. So že stari Gromkini znanci, zato je kvaliteten pogo oz. mosh-pit garantiran!
http://www.myspace.com/xfinalapproachx
http://www.youtube.com/watch?v=8u9ok6dRKD8&feature=youtu.be

Datura iz Trbovelj že od 2007 izražajo jezo do sistema in človeške zlobe z mešanico starošolskega anarcho punka in hardcora. Tako, kot se za pravi DIY bend spodobi, so sami posneli že veliko komadov. Njihova posebnost so med drugim besedila v trboveljskem narečju.
http://www.myspace.com/daturatrboule
http://www.facebook.com/pages/Datura/288566121188627
http://www.youtube.com/user/gcapt4

Public Disgrace so novejši projekt starih mačkov iz pulskega Rojca. Njihovo glasbo lahko opišemo kot mešanico hardcorepunka s pridihom klasičnega nesramnega punk rocka. Po Sloveniji so že igrali, vendar pa bo to njihov prvi nastop na Metelkovi, kjer bodo pokazali, da jim enostavno ne uspe igrati normalne muzike.
http://publicdisgracepula.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/watch?v=6NmufwjXW6I


kontakt: maltretator@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz