PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 10. maj 2013

21:00 - Panda banda & R.A.F.A.L.
GRAVES AT SEA (ZDA) + METH DRINKER (NZ) + LEECHFEAST (slo)

GRAVES AT SEA (ZDA, sludge/doom legends)
Prvo postavo Graves At Sea iz leta 2002 je tvorila četverica starih mačkov, ki so se kalili v bendih kot so Sourvein, Atriarch in Uzala. Med stalnimi menjavami članov najdemo še odlična benda kot sta Noothgrush in Brainoil. Leta 2008 so zaključili z aktivnim igranjem, v lanskem letu pa napovedali ponoven prihod na podzemne odre ter novi material za prihajajoči album.
Graves At Sea mnogi primerjajo z Burning Witch, a v njihovi sludge/doom mešanici najdemo tudi konkretnejše in bolj razgibane prijeme. Ritem poudarja težo in bolečino njihove glasbe. Vokal je zloben, zelo zloben.

“We are very pleased to announce our first time over seas. If it ain't heavy, it ain't shit, and DO IT YOUR FUCKING SELF. Cheers” - Graves at Sea

Trenutni lineup:
Vokal - Nathan Misterek (Laudanum)
Kitare - Nick Phit (Atriarch, Uzala, Carol Ann)
Bas kitara - Greg Wilkinson (Brainoil, Cruevo, Laudanum)
Bobni - Chiyo Nukaga (Noothgrush)

Nekdanji člani:
Bas kitara - Miguel Veliz (Suiciety, Sourvein)
Bas kitara - Roger Williams (Altar of Earth)
Bobni - Steve Klatz RIP 2011

http://www.facebook.com/GravesAtSea
http://www.metal-archives.com/bands/Graves_at_Sea/14493
http://www.20buckspin.com/
http://www.southernlord.com/
http://www.lifeisabuse.com/

METH DRINKER (NZ, sludge)
Meth Drinker je precej mlad bend iz Wellingtona iz Nove Zelandije. Člani benda so sicer s preteklimi projekti že igrali po naših klubih. V svojem obstoju so s svojo založbo izdali longplay in split 12" z Open Tomb. Njihov prvi longplay pa je bil letos ponovno izdan in razprodan pri Raw Birth Records iz Kopenhagna.
MD preigravajo zelo agresiven sludge inspiriran z veliko mero sludge bendov iz 90. let kot so Grief, Noothgrush in Iron Monkey. Njihov največji vpliv v ustvarjanju (tudi pri artworkih in videjih) pa so 'vegan' sludge junaki iz Dystopie. Njihovi komadi se pogosto pričnejo z dolgimi 'sample govori'.

http://methdrinker.bandcamp.com/
http://www.metal-archives.com/band/view/id/3540324645
http://alwaysneverfunrecords.wordpress.com/
http://rawbirthrecords.blogspot.com/


LEECHFEAST (SI/NL, sludge/doom)
Leechfeast (sludgy poker) so nastali iz preminulih Melete in Acrid Sunday. Lani so se odločili, da bodo nadaljevali kot kvartet. Podvojili so število ojačevalcev, ritem počasnejših partov v komadih pa še bolj upočasnili. Povsem sami so v prostoru za vaje posneli 4 komade in jih septembra s pomočjo avstrijske založbe Shitpiece Records in postojnskega MKDC-ja izdali na 12" vinilu. S pomočjo založbe Ulterior Tapes iz Leipziga pa je isti material izšel tudi na kaseti.
Kljub temu, da jim je kitarist nedavno ušel na Nizozemsko (ganđa in strejd eđ), letos napovedujejo split 7" z okultnimi češkimi black metalci Marnost.

 
"Leechfeast are a brutal as fuck grime infested doom/sludge metal band that play mean, raw and nasty filled sludge metal that will make you feel very uncomfortable from the start. This is a band that doesn't care what the mainstream think. This is a band that belongs in the underground and they are happy to stay there. Everything is done DIY. And I applaud the band for sticking to their ideals and creating some brutal heavy punishing riffs to match as well."
- via Sludgelord (http://thesludgelord.blogspot.com/2012/09/leechfeast.html)

"I have no idea where Leechfest are from but I’m going to assume that right now they’re ripping a bong with Satan."
- via nightfallsonhoboken (http://nightfallsonhoboken.tumblr.com/post/38566769607/favorite-albums-of-2012-50-41-beak-beak-i)

http://leechfeast.blogspot.com/
http://leechfeast.bandcamp.com/
http://www.metal-archives.com/bands/Leechfeast/
http://sprecords.noblogs.org/
http://ulteriortapes.wordpress.com/

kontakt: jure.sajn@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz