PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 10. april 2013

19:00 - Večeri Društva kulturologov Kult.Co
Literarni večer: SODBA V IMENU LJUDSTVA

Vabimo vas na predstavitev aktualnega družbenokritičnega romana Sodba v imenu ljudstva avtorja Toma Podstenška. Z njim se bo o romanu, družbeni situaciji in še čem pogovarjal Robert Titan Felix.

Tomo Podstenšek (1981) je sveže, a ne popolnoma neznano ime: leta 2011 je izdal prvenec Dvigalo, ki je bil deležen solidnega kritiškega odziva. Je tudi ljubiteljski režiser in koordinator literarnih dogodkov, piše pa romane, kratko prozo in pravljice za otroke, ki so bile že tudi nagrajene na natečajih RTV Slovenija. Živi in piše v Mariboru.

Sodba v imenu ljudstva je njegov drugi roman, ki prihaja v pravi prostor ob pravem času. Žanrsko bi ga lahko označili kot preplet družbenokričnega romana in trilerja. V ospredju zgodbe je skupina mladih, ki ima dovolj časa za debate o politični in ekonomski situaciji v državi, med katerimi pride do spoznanja, da je glavni vir problemov pomanjkanje družbene odgovornosti elit, ki namesto da bi skrbele za blagostanje ljudstva, izrabljajo moč za partikularne interese in basanje lastnih žepov. Druščina, ki postane nekakšna ekstremistična celica, se odloči, da je čas za ukrepanje. Njihov projekt je osnova razgibani dogajalni liniji, odziv okolja pa osnova za premislek, kaj resnično določa posameznika v družbi, kar vodi k zanimivemu končnemu sporočilu romana, ki je nadvse aktualno za sodobni čas. Roman družbeno tematiko razgrne premišljeno in prepričljivo, napisan pa je v berljivem, tekočem slogu.


kontakt: eva.malovrh@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz