PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 9. april 2013

22:00 - JAM SEŠN
DIVJE JEZERO (Slo)

Skupino Divje Jezero sestavljajo štirje glasbeniki - kitara, bas kitara, bobni in klaviature. Prihajajo iz okolice Idrije in ustvarjajo inštrumentalno glasbo v kateri je moč zaznati veliko različnih stilov – jazz-rock, fusion ter vplivov skupin in glasbenikov kot npr.: Billy Cobham, Jeff Beck, Dixie Dregs, Rush, Pink Floyd, Santana,… S stili glasbe se nikakor ne obremenjujejo in omejujejo.

Začetki skupine segajo v leto 2006, sprva je delovala kot duet (Alen na basu in Luka na bobnih), po kakšnem letu se je skupini pridružil kitarist Aleš. Skupaj so nato posneli prvi demo plošček »Divje Jezero«, na katerem je šest avtorskih skladb in dve priredbi. V želji po ustvarjanju avtorske glasbe, ki bo zanimivejša in bolj raznolika ter tudi kvalitetnejša, se je izkazala potreba, da se skupina okrepi z dodatnim košem harmonij in melodij - klaviaturami. Tako se je v začetku 2010 skupini pridružil David in skladbam doprinesel svojo paleto glasbenih odtenkov.  
 
V prihodnosti si Divje Jezero želijo čim več nastopati in ustvarjati novih skladb ter predvsem  uživati v glasbi nasploh.
Divje Jezero so:
Alen Bogataj – Bas kitara
Luka Čibej – Bobni
Aleš Golja – El. Kitara
David Križaj – Klaviature
 
 
Po koncertu sledi jam session...
 
V času koncerta 3 eur, potem je vstop prost...

kontakt: bzakonjsek@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz