PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 15. junij 2013

21:30 - R.A.F.A.L.
5. R.A.F.A.L. FEST

From Ashes to Trashers! R.A.F.A.L. fest vstaja iz pepela! Po nekajletnem premoru, z nekoliko spremenjenim konceptom, a staro poslanico: Long live crust'n'roll!

R.A.F.A.L. FEST se je zgodil prvič davnega leta 2005, ko je kolektiv R.A.F.A.L. šele dobro začel prirejati koncerte v Gromki. Nastal je kot datumsko neobremenjen festival solidarnosti in podpore, na katerem se je zbiralo sredstva za prirejanje novih koncertov in v pomoč aktivistom Avtonomne cone Galicija v borbi proti sodnemu sistemu. Sledilo je nekaj let pavze, a kot se vse stvari rade vračajo, tudi R.A.F.A.L. FEST ne miruje več! V poklon podpornikom crust as fuck scene, glasbenim idealistom in DIY borcem tokrat nazdravljemo prihajajočemu peklenskemu poletju! 

WARCOLLAPSE (heavy crust core, Swe)
Warcollapse mnogi uvrščajo med švedske pionirje crusta. Na sceni so od leta 1991, glasbeno pa se naslanjajo na tradicionalni švedski d-beat, ki so mu pridali samosvoj intenziven specifičen zven s pridihom melanholije in obupa: "mournful dirges, captivating guitar leads, and vocal style that is as primal as it is guttteral...delivering all the goods that made WARCOLLAPSE a name among legends"(P.E.). 

Warcollapse prihajajo v Ljubljano direktno iz severne Švedske in to je (za enkrat) njihov edini napovedani nastop.

Diskografija: http://www.discogs.com/search?type=releases&q=Warcollapse
Povezave:
http://www.pas-83.com/warcollapse/
https://www.facebook.com/pages/Warcollapse/269680574555
http://www.myspace.com/warcollapsed

TRUE (crust/death metal, Cro)
True, ki igrajo od 2003, so svoj prvi nastop v Ljubljani obeležili ravno na prvem R.A.F.A.L. FESTU in nam spodnesli tla pod nogami. Zdaj že uveljavljen samoborski tamburičarski crust/death metal bend se vedno znova izkaže - gre za odlične precizne glasbenike, katerih muzika je pravi brutalni balzam za ušesa. Tokrat bodo na festivalu predstavili nov album 'Symptoms'.

Diskografija: Plastic World (2004), Serum (2006), Still Life (2010), True vs Dickless Tracy split 7“ (2011), Serum vinyl (2011), Symptoms (14.6.2013).

Povezave:
http://www.truerude.com/
http://truesmb.bandcamp.com
https://www.facebook.com/TRUEsmb
http://www.myspace.com/truezrud

GELO (hc crust, It)
Bend iz Trevisa,  ki je nastal leta 2008 s člani bandov Cimex, Ira in Abiotica. Pičijo metalizirani crust z brutalnim grinderskim vokalom. Pri nas smo jih nazadnje videli pred dobrim letom. 
http://www.gelohc.com/

CULTO DEL CARGO (d-beat hc inferno, It)
Culto del Cargo je nastal iz članov Cimex, Gelo itd. Igrajo intenzivni d-beat s pikico primesi metala, tipičnega crusta in ostalih hibridov. Močno!
http://www.cultodelcargo.com/

ĐORNATA (oldschool hc punk, Slo)
"England, 1982. Simple, fast & good." Člani Psihoze, Wasteland in nekdaj Hell Patrol ter TNT.
https://www.dzornata.bandcamp.com/
 

Še vedno hrupen. Še vedno brezkompromisen. Še vedno straight-in-your-face. Še vedno utopističen. Še vedno DIY. Še vedno angažiran. 
Welcome to summer in hell!


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz