PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 13. september 2013

22:00 - Obletnica Metelkove
ANTENAT (Hr)

Poznavalci hrvaških alternativnih glasbenih tokov nikakor ne morejo mimo imena Antenat. Spoštovanje ter simpatije publike so si pridobili izključno na podlagi kvalitetne glasbe, pozitivnega odnosa do poslušalstva ter podpore alternativne glasbene scene. Ker so glasbeno Antenat združili različne vplive, od reggae in duba, prek ska in punka, vse do elementov world glasbe, so se dolgoveznemu opisu izognili tako, da so to glasbeno heterogeno maso v homogeni izdaji poimenovali na kratko - subreggae.

Antenat po dveh uspešnih albumih, Subing (2006) in Caravan (2008) ter nešteto koncertih na Hrvaškem in v tujini, predstavlja svoj novi album z naslovom Izlet. Antenat je odšel na izlet v novi 'sound', v nove glazbene smernice, ki so obogatili njegov subreggae mozaik; izlet v igranje-v-živo, saj je 11 novih pjesmi posneto vživo; izlet v nova sodelovanja s starimi prijatelji: na albumu pojejo Julien Bordier (bend Joke) in Ana Fabijanić, na violončelo pa igra Stanko Kovačič. „Izlet“ je naslovna pesem z istoimenovanega tretjega studijskega albuma Antenata v izdaji Dirty Old Labela. 

"Izlet je putovanje. Izlet je izlijetanje.Izlet je ideja koja se ostvarenjem pretvara u let." Antenat vas vabi na izlet in obljublja dober let! In kdor je bil na zadnjem njihovem koncertu ve, da let traja skoraj dve uri!!!

Antenat ima enajst članov:

Nenad Kovačič – vokal in tolkala (AFION in NAŠ MALI AFRO BEND, SEVDAH TAKHT DAMIRA IMAMOVIĆA), Boris Vidosević– kitara, Marko Fiket –kitara, Davor Barisić – bas, Marko Gajer – klavijature (NAŠ MALI AFRO BEND), Ivan Skvorč – saksofon, Ivan Marinčel - trombon, Vladimir Novak - trobenta, Bojan Horvat – bobni (MAŠINKO), Ozren Čorković – trobenta in Marin Kobeščak – efekti in tonski mojster.

http://www.antenat.net
http://youtu.be/4mUU0BP2JMQ

 

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz