PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 28. december 2013

22:00 - R.A.F.A.L.
AKTIVNA PROPAGANDA + KRIK DISNEYLANDA + ĐORNATA (vsi Slo)

Spet je čas za tradicionalni decembrski koncert Aktivne propagande! Tokrat se jim bodo v sklopu skupne mini balkanske turneje pridružili Krik Disneylanda in Đornata. Zadnji soboto pred iztekom leta se bodo na gromkinem odru tako zvrstili trije bendi, vse skupaj 10 oseb, ki so bili in še vedno tvorijo nepogrešljivi del slovenske underground d.i.y. punk srenje že od sredine 90ih let. Že več kot desetletje so vpeti v glasbeno in aktivistično punk sceno: za sabo imajo bogato zgodovino igranja v bendih, ki se danes zapisujejo v anale undergorund punka: Scuffy dogs, Pizda materna, Man in the Shadow, Elvis Jackson, TNT, Panic Overdose, Bot idiot, Psihoza, Drunkdead, Hell Patroll, Gradska, Ex-klavna, Wasteland, Atma, Anus, Baka Yaro, Barflies, Glave, Common Sense Society itd., aktivno pa so bili tudi vpeti v aktivistično gibanje in delovanje zdaj že nekaterih pokojnih in nekaterih še živečih skvotov: Cukrarna, Vila Mara, AC Molotov, Kranjski Bazen, TrainstationSquat, Pr Merjascu, Ideal in Metelkova. Kljub vsem vrlim oznakam pa decembrski koncert verjetno ne bo prinesel neke nove (tako rado zadnje čase zapisane) revolucije, temveč bolj deluje kot opomnik, kako je bilo, kako je in kako bi lahko bilo, ter je predvsem namenjen vzdrževanju vse bolj krhke diy punk scene in pa druženju, kjer se srečajo že znani stari obrazi in spoznavajo novi... Torej, tokrat na odru:

AKTIVNA PROPAGANDA (Ljubljana, Kranj)
Še vedno eden najbolj prepoznavnih domačih bendov, ki preigrava street school  hc, prisega na anarhistične in antifašistične D.I.Y. smernice in ki skozi glasbo širi svoje poglede na trenutno socialno-politično situacijo.  Aktivni od leta 1999.
https://www.facebook.com/pages/Aktivna-Propaganda/41822452508

KRIK DISNEYLANDA (Ljubljana, Vrtojba, Kranj)
Nastali leta 1997 zgolj iz "upora do netoleratno bolane družbe in dolgočasja". Nekoliko menjali postavo benda, na treh turnejah igrali po skvotih, klubih, pubih in luknjah, izdali split singel s švicarskim crust punk bendom Hellboozers pri slovenski underground založbi Plodna glava records. Po nekaj letni stagnaciji  pride klic: " kej zbudimo Krike nazaj… pa pravim, jst njemu ja… kut si to vidu, kaj veš kolk stagnirajo, pa to ni kar tako zbudit... Zdej če nam jih je uspelo obudit boste povedli pa vi !!! "

ĐORNATA (Ljubljana, Nova Gorica, Mirna)
Bend, ki ni star niti eno leto, a ne zgublja časa z vajami. Piči raw oldschool hc punk  ali kot so zapisali hrvaški kameradi: "nova škola stare škole Ljubljana hardkora! Sirovo, jednostavno, brzo, bučno - onako kako hardkor pank treba zvučati!"
https://www.dzornata.bandcamp.com/

V sodelovanju z Menzo pri koritu dodajamo še en bend: punk ecoanarcore experimental hardcore metal svaštara ZEPPO iz Švice, bratsko povezani z My man Mike.
http://zeppo.bandcamp.com/

Po koncertu večer nadaljuje DJ Urban>>> old school punk in hardcore.

Koncert se prične ob 21h, točni bomo, tako da ne zamujat!!! Se vidimo pod odrom!!!

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/490080924423154/?ref_newsfeed_story_type=regular

 


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz