PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 15. maj 2004

22:00 - Twotonebinas
PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA(Madžarska) + SENSATION (Izola)

Natanek [b]Pannonia Allstars Ska Orchestra[eb] ni bil nekaj načrtovanega, ampak bolj naklučje. Začelo se je na koncertu CsizmaSKAndur, najpopularnejšega madžarskefa ska benda v 90'-tih, kjer sta se srečala Laca, kitarist madžarskega hardcore benda Keves in Lipi, član CsizmaSKAndur. Fanta sta se zapletla v pogovor in pristala pri jadikovanju o stanju madžarske ska scene, še posebej takšne, ki bi sledila tradicionalnemu toku. Beseda je dala besedo in Laca in Lipi, sta se odločila to spremeniti. Namenila sta se zbrati čim večje število glasbenikov, in napraviti ska – konglomerat, ki bi bil sposoben zadovoljiti potrebe ljubiteljev tradicionalnega skaja. Do aprila 2003 jima je uspelo. Pannonnia Allstars Ska Orchestra je bil ustanovljen, vsebujoč člane hardkorovcev Keves, streetpunkerjev BA¶iler, skansterjev MeSKAlin in Deadbeats, jazzerjev E.T. Project,…Vseh skupaj se jih je nabralo deset!!! Sledilo je pisanje pesmi in turneje po domačiji, ki so bile seveda odlično sprejete, vedno bolj pa se Pannonia Allstars Ska Orchestra uspešno podajajo tudi v tujino.
Pannonia Allstars Ska Orchestra so konec lanskega leta izdali demo, ki nosi enako ime kot bend, na katerem najdemo 8 komadov, v katerih prehajajo od tradicionalnega skaja , preko rocksteadyja in reggaeja do duba, v letošnjem letu pa nameravajo izdali tudi celoten album. Poglavitna značilnost, poleg nadvse simpatičnih, nalezljivih melodij, je ta, da so vsa besedila v madžarščini. Prav tako kot sama glasba tudi ta pokrivajo širok spekter šaljivih ter resnejših tem, od vsakdanjega življenja do političnih tem, kot so anti rasizem, anti fašizem in socialne pravice.
Pannonia Allstars Ska Orchestra bo s svojo deset člansko postavo največji ska bend kar jih je do sedaj stalo na Gromkem odru.
Predskupina Pannonia Allstars Ska Orchestra bo mlada izolska skupina [b]Sensation[eb], ki ima z Pannonia Allstars Ska Orchestra, glasbeno, bolj malo skupnega, saj svojo glasbo opredeljujejo kot rapcore, vendar pa njena energičnost in nabritost predpostavlja odličnen uvod v sobotni koncert.


kontakt: twotonebinas@yahoo.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz