PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 14. oktober 2013

21:30 - Koncert
BERNAYS PROPAGANDA (Mk) + DAYDREAM (Cz) + JUST FOR BEING (Cz)

BERNAYS PROPAGANDA
Razplesani in angažirani makedonski post-punkerji Bernays Propaganda veljajo za eno od najpopularnejših novih alternativnih skupin v Makedoniji, ki so v slabih petih letih izdali 3 dolgometražne plošče za Moonlee Records (Happiness Machines, 2009; My Personal Holiday, 2010; Zabraneta Planeta, 2013) ter odigrali kopico daljših evropskih turnej. Bernays Propaganda prinašajo prepoznaven new wave / post-punk zvok s poudarjeno plesno ritmičnostjo, ki temelji na čvrstem bobnanju in poskočnem "groovy" basu, na katero se nalagajo sloji disharmoničnih in razigranih kitarskih pasaž. Povrh te našonane energetske bombe so dodana še lucidna, družbeno-kritično obarvana besedila, ki so podana v obliki močnega in privlačnega ženskega glasu. Za vse fane Gang Of Four, Fugazi in The Ex. V okviru aktualne 6-tedenske jesenske evropske turneje, ki je skupino popeljala daleč proti vzhodu– vse tja do Rusije, Belorusije in Ukrajine, se bodo ponovno ustavili tudi v Ljubljani v Klubu Gromka na Metelkovi. Ni skrivnost, da imajo člani Bernays Propaganda svoje korenine v punkrock/hardcore vodah (FxPxOx itd), tako da bodo tokrat delili oder z dvema zanimivima hardcore/punkrock bendoma iz Češke, ki sta na krajši turneji po Balkanu.
http://bernayspropaganda.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/bernayspropaganda
http://www.moonleerecords.com

DAYDREAM
Daydream so straight-edge hardcore bend iz Prage, Češka, ki ustvarja pod vplivom nažigaških hardcore zvokov 90-tih. Če vam bendi kot so Judge, Strife, Abhinanda, Shield, Battery in Snapcase niso neznanka, potem je to prava stvar za vas.
http://daydreamxxx.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/daydreamhxc

JUST FOR BEING

Just For Being so mlad češki pop-punk/punk-rock bend, ki ustvarja pod vplivom skupin kot so The Bouncing Souls, Strike Anywhere in podobni….
http://justforbeing.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/pages/Just-For-Being/269046467922

 

 

*******

https://www.facebook.com/events/1416713068556153
http://www.moonleerecords.com


kontakt: mirkich@moonleerecords.com
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz