PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 29. november 2013

21:00 - Giljotina
PANKEROSCHI (Slo) + SPUNK ON TOAST (Slo)

PANKEROSCHI (Kočevje)
Pankeroschi so se kot glasbena skupina združili pred 15 leti, v prostorih takratne Delavske godbe, kjer je v začetku 90-ih domovala Kočevska alternativna scena. Iz duha uporništva, potrebe po druženju in zabavi je nastal bend, ki je resno vzel svoje poslanstvo: opozarjanje na aktualne družbeno kritične, politične probleme in nepravičnosti, ki so (žal) sestavni del ti. »civiliziranega sveta«. Trdo, grobo, in zelo kritično izražanje je kar samo po sebi klicalo po trdem in melodičnem hard-core punku. 
Današnja zasedba ustvarja in dela zadnjih 10 let. (Dare Brodnik - glavni vokal, Ivan Margan - bas kitara, back vokal, Peter Geder - kitara, back vokal, Petra Zobec - bobni).
Pankeroschi so od svojih začetkov bili močan predstavnik kočevske scene, ki redno predstavlja kočevje po koncertih, intervjujih in ostalih sodelovanjih po Sloveniji. Po 15 letih delovanja bodo izdali svoj prvenec z naslovom »Lepi novi svet«. 

V vsem tem času so si kilometrino nabirali na preko 70- ih koncertih, doma in v tujini (Hrvaška, Nemčija). Posneli so 2 demo posnetka in koncertni posnetek V živo iz Gromke ter studijski demo posnetek IZNENADA, ki je bil posnet v studiju Primoža Velikonje. Naj omenimo še nekaj najodmevnejših koncertov, kjer so igrali kot predskupina: Voodoo glow skulls (scacore, USA), Angry Samoans (hard core, USA), Left alone (skapunk, USA), The Unseen (punkrock, USA), Social Chaos (hardcore, Brazilija), Scarpy(streetska, Nemčija), Derozer (punk, Italija), Grindolls (punk´n´roll, Nemčija).

V času delovanja so izdali 3 demo plošče, ki so si svojo pot utrle med poslušalci. V letu 2011 so sodelovali na kompilaciji »Zrcalo dehumanizacije« - kompilacija priredb skupine CZD. Leta 2012 so sodelovali na kompilaciji »Kočevje špila – Grupni«,letos pa so izdali prvenec »Lepi novi svet«.
http://www.facebook.com/pages/Pankeroschi/282332329184

SPUNK ON TOAST (Ljubljana)
je bend, ki nadaljuje tradicijo hitre, melodične in angažirane hc-punk glasbe. Po 10 letih menjav glasbenikov se je leta 2012 s prihodom nove pevke končno konsilidiral v kompaktni kolektiv, ki nadaljuje s kreacijo udarnih kitarskih riffov, donečih bas linij in (pre)hitrih bobnarskih ritmov. Temu dodajo še žametni ženski vokal in prodorna besedila, ki v satirični maniri opozarjajo na notrajnje kotradikcije neoliberalnega kapitalističnega družbenega sistema in nedemokratičnost trenutne družbene ureditve. Zaenkrat so odigrali že nekaj koncertov po Sloveniji in tujini, jeseni pa načrtujejo snemanje prvega albuma.
http://www.facebook.com/spunkontoast


kontakt: giljotina@gmail.com
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz