PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 5. maj 2004

13:00 - PIFF
PI-FF (Politi?no nekorekten filmski festival)

PI-FF petih celin in druge mladostiNa trgu filmske umetnosti so nekatere filmske podobe večne.2. politično nekorektni filmski festival z veseljem in s ponosom naznanja letošnji petdnevni program, ki bo predvajan med 11. in 15. majem 2004 na štirih ljubljanskih prizoriščih - v AKC Metelkova Mesto (Klub Gromka, Menza pri koritu in Letni oder) ter v pomladno razpoloženem Atriju ZRC SAZU na Novem trgu 2.

Glavni program predstavlja 15 programskih sklopov, med katerimi zavzema posebno mesto retrospektivni del "Tribute", v katerem se bomo ob štiridesetletnici nastanka poklonili filmu Bitka za Alžirijo (La Battaglia di Algeri, 1964) italijanskega režiserja Gilla Pontecorva, ki si ga bo prvič po več kot tridesetih letih mogoče ponovno ogledati v Sloveniji.

V drugih sklopih je tematsko razporejenih 35 kratkih in celovečernih filmov - animiranih, dokumentarnih in igranih - iz 20 različnih držav. Še sveži prihajajo s petih kontinetov (Afrike, Amerike, Avstralije, Azije in Evrope), seznam izbranih filmov pa si lahko ogledate na spletni strani www.pi-ff.net.

Dodatni programski sklop, imenovan PI-FF TV, predstavlja filme, ki niso povsem ustrezali merilom letošnjega Manifesta, a jih je Politično nekorektni selekcijski odbor kljub temu želel predstaviti slovenskemu občinstvu.

Več o filmih in letošnjem festivalu boste izvedeli na novinarski konferenci, ki bo v sredo, 5. maja 2004, ob 13h v Klubu Gromka v AKC Metelkova Mesto.


kontakt: info@pi-ff.net
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz