PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 13. februar 2014

21:00 - KiborgSpužva Büking
BRUTART (SLO) + KRIPL (SLO) + GMB (SLO)

Brutart – raw metal
http://www.brutart.com/
http://www.facebook.com/pages/BRUTART/133656263336656?fref=ts

Povest se prične v Ljubljani, kjer Janez na čajanki trem mestnim damam pripoveduje o ljubezni svojega življenja, o ljubezni, kakršne po njegovem mnenju moderna ženska ne pozna. Janez je sicer ljubljanski odvetnik, 'jezični dohtar', ki se v začetku krize srednjih let in naveličan meščanskega ter samskega življenja odloči, da po petih letih spet obišče bratranca Boštjana Presečnika, kateri 'kraljuje' na kmetiji na Jelovem Brdu pod Blegošem. Tam znova ugleda Boštjanovo hčer Meto, ki je med tem zrasla v prelepo mlado žensko. Med njima se rodi ljubezen, a nihče od njiju noče razkriti, kakšna čustva se v njima porajajo.

Kripl – hlev metal
http://kripl.bandcamp.com/

 Ljubezensko razmerje je vedno globje, nakar Janez dobi pismo, zaradi katerega se odloči oditi. V pismu ga pozivajo, naj se vrne v Ljubljano, ker se mu je nabralo že veliko dela. Še močnejši razlog za odhod so njegovi pomisleki, ki ne govorijo v prid ljubezni. Že na kmetiji se poslovi od domačih in med potjo še od Mete, ki ga spremi in od katere slovo je še posebej težko in boleče.

Janez po vrnitvi v Ljubljano ne more nehati misliti na Meto. Na misel mu pride, da bi jo vzel k sebi za gospodinjo. Ampak to misel kaj kmalu opusti, saj se zaveda, da mesto ni pravi kraj za kmečko dekle.

GMB – boln'ca metal
http://www.facebook.com/gmbkranj?fref=ts
http://goremolestedbabies.bandcamp.com/album/gore-obsessed-violent-exhibition


Presečnikov hlapec Danijel mu ponudi rešitev, v kateri pravi, da naj kupi Mlačanovo kmetijo na Jelovem Brdu, se tja preseli in vzame Meto. Janez res kupi posestvo in svojo odločitev odide sporočit na Jelovo Brdo. Ko novico pove Meti, ta najprej pomisli, da ima drugo. Vendar pa, ko ji Janez izrecno pove, da si jo želi za ženo, Meta od prevelike sreče umre. Vzrok smrti je srčna hiba, za katero ni nihče vedel.

Janez se nikoli ne poroči, ker nikoli ne pozabi Mete.


 

 


kontakt: evkaliptus666@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz